De drie belangrijkste HR-thema’s

Ben Tiggelaar noemt de drie belangrijkste HR-thema’s voor 2020 personal purpose, psychologische veiligheid en positief leiderschap. Wij zijn blij om te zien dat er steeds meer aandacht ontstaat voor de psychologische aspecten van prestatie op de werkvloer en werkgeluk. Maar hoe maak je zoiets concreet, en hoe richt je beleid in op basis van feiten in plaats van aannames?

Persoonlijke purpose

Wij geloven dat het allemaal begint bij persoonlijke purpose. Waar doen we het eigenlijke voor? Wat maakt het dat mensen plezier hebben in hun werk en daardoor die extra stap willen zetten voor hun collega’s en de organisatie? Keyminds helpt individuen binnen organisaties met een vernieuwde Keyscan om hier feitelijk inzicht in te krijgen, waarbij de antwoorden hierop verscholen liggen in de 95% onbewust en automatisch gedrag waarmee we ons dagelijks leven vormgeven.

Psychologische veiligheid

Dan psychologische veiligheid: je veilig voelen bij je collega’s én leidinggevende om jezelf te kunnen zijn en begrepen te worden. Fricties, misverstanden of onenigheden ontstaan vaak wanneer wederzijds begrip voor elkaar ontbreekt. Door teamgenoten inzicht te geven in elkaars voorkeuren maar ook valkuilen, leren collega’s precies wat ze aan elkaar hebben en hoe ze elkaar kunnen benaderen. Na teamsessies ziet Keyminds teams dichter bij elkaar komen, elkaar meer vertrouwen en elkaar menselijker benaderen.

Positief leiderschap

Ten slotte, positief leiderschap: hoe haal je het beste uit mensen en laat je mensen groeien? Dit kan alleen als je per individu weet welke doelen uitdagend én haalbaar zijn! Keyminds helpt leidinggevenden om de persoonlijke purpose van werknemers te verenigen met de organisatiebrede purpose, zodat persoonlijke en zakelijke groei aan elkaar verbonden worden.

Nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat, of wil je meer weten over onze Keyscan? Plan een afspraak met één van onze HR consultants.