Stage lopen in de coronatijd

Stagiaires zijn op kantoor vaak het manusje-van-alles. Dit geldt ook voor Iris Vaessen en Nick Heuvink van Hogeschool Windesheim en Mick Bosman van Radboud Universiteit bij Keyminds. Nu een doorgaanse werkdag er bij veel bedrijven opeens heel anders uitziet, verandert er voor veel stagiaires in Nederland ook een heleboel. Hoe toveren de Nederlandse stagiairs hun kamer van 4m2 om tot productieve thuiswerkplek en houden ze hun immuunsysteem op orde met een culinair repertoire van pasta pesto, tosti’s en pizza? We vroegen het Mick!

Hoi Mick! Hoe heb jij de afgelopen dagen ervaren?
“Ik vind het een spannende situatie, vooral omdat het zo onwerkelijk aanvoelt. Het sluiten van de horeca, sportfaciliteiten en andere plekken die doorgaans mijn hele leven beschikbaar zijn geweest is iets dat ik totaal niet had verwacht in Nederland.”

Wat zijn de grootste gevolgen van het coronavirus voor jou op het moment?
“Naast het feit dat ik doordeweeks vooral vanuit huis moet werken, heb ik veel afspraken met vrienden moeten afzeggen. Het is allemaal nog even wennen!”

Denk je dat dit veel invloed zal hebben op de succesvolle afronding van je stage bij Keyminds?
“Nee. Ik vind het jammer om minder tijd op kantoor door te kunnen brengen maar gelukkig kan ik veel van mijn stagetaken prima online afronden.”

“Ik vind het mooi om te zien hoe iedereen in onze maatschappij zo snel in beweging komt en zorgzaam op elkaar let”

Als je één positief gevolg van deze hele situatie voor jezelf zou moeten noemen, wat zou dat dan zijn?
“Ik vind het mooi om te zien hoe iedereen in onze maatschappij zo snel in beweging komt en zorgzaam op elkaar let, en persoonlijk ben ik weer sterker in contact gekomen met veel internationale vrienden omdat we benieuwd zijn naar ervaringen van de genomen maatregelen in verschillende landen.”

Welke tip zou jij andere stagiairs mee willen geven om zo goed mogelijk door deze tijd heen te komen?
“Als stagiairs zijn we zelf al bekend met het gevoel van een nieuwe en onbekende omgeving, maar in de huidige situatie kunnen we ook meemaken hoe een heel bedrijf met zo’n onbekende situatie omgaat. Ik denk dat wij daar veel van kunnen leren, omdat het allemaal nét wat anders is dan normaal.”

Als laatste de vraag om de volgende zin af te maken: het coronavirus is…
“een uitdaging waar we samen doorheen zullen komen!”