Administratieve werkzaamheden, sollicitatie processen, personeelsbeleid – als HR manager heb je veel ballen hoog te houden. HR managers die nauw betrokken zijn bij het wel en wee van medewerkers, hechten ook veel waarde aan goede coaching. Je wilt natuurlijk dat iedereen het beste uit zichzelf haalt. Maar hoe kun je achterhalen of iemand écht op de juiste plek zit en welke talenten iemand kan ontwikkelen? Want pas als je dat weet, weet je hoe je de coaching aan moet pakken voor optimaal resultaat.

On paper versus real life

Op papier ken je iedereen binnen het bedrijf van haver tot gort. Maar hoe iemand op papier is, kan nogal verschillen met het gedrag dat iemand vertoont. Van dit gedrag op de hoogte zijn, betekent dat je een goed ontwikkelingstraject kan opstarten. De grote vraag blijft natuurlijk, hoe kom je hier achter?

Leer de echte ‘ik’ achter de naam kennen

Met de juiste persoonlijkheidsmeting, kom je sneller tot de essentie van een persoon. Je zult begrijpen waar gedrag vandaan komt. Opeens snap je waarom die medewerker in stressvolle situaties slordig werkt, waarom die twee collega’s altijd langs elkaar heen praten en elkaar nooit begrijpen of waarom die nieuwe collega in teamverband dichtklapt. Er zijn geen legio aan coachingssessies nodig om al die echte “ikken” te ontdekken. Met de juiste persoonlijkheidstest kan dat veel sneller.

Er is meer dan wat je ziet

De juiste persoonlijkheidstest gaat verder dan enkel vragen naar iemands zelfbeeld. Juist dat andere aspect, het achterhalen van automatisch gewoonten, is vaak het missende puzzelstukje. Gedrag boven water krijgen dat je niet ziet in normale situaties maar er wel is, daar wil je achter komen! Het is de kunst om ervoor te zorgen dat je antwoorden krijgt die niet te beïnvloeden zijn. Archetypische beelden zijn hierbij het perfecte hulpmiddel. De beleving die medewerkers hierbij hebben is uniek en met de analytische therapievorm die hieraan ten grondslag ligt, krijg je zicht op talenten en belemmeringen. Dit maakt onze Keyscan uniek. Je komt op een betrouwbare en valide manier tot de kern.

Voor verschillende doeleinden inzetbaar

Het is duidelijk dat je met al deze nieuwe inzichten over talenten en belemmeringen, een passend en resultaatgericht coachingstraject kan opstarten. Het wordt een stuk eenvoudiger om iemands ontwikkeling vorm te geven. Daarnaast ontstaat dankzij onze persoonlijkheidsmeting een gemeenschappelijke taal omdat je snapt vanuit welk denkkader een medewerker communiceert.

Ook als je één van de HR managers bent die bezig is met het aantrekken van nieuw personeel, is alle verkregen informatie waardevol. Als je weet wat mist binnen een team, kun je dit gemis makkelijker aanvullen. Daarnaast weet je nu als geen ander, dat een eerste indruk niet altijd representatief is voor iemands functioneren. Met deze kennis kun je een sollicitatieproces beter inrichten. 

Jezelf verder ontwikkelen

Regelmatig worden we benaderd door HR managers om hen bij te staan in dit traject. Daarom gaan we dit jaar ook van start met de Keyminds Academy. Hierbij gaan we jou opleiden binnen jouw organisatie, zodat je zelf leert werken met de Keyscan. Van analyse tot uitvoering, en zo coach jij jezelf ook nog eens tot een meer resultaatgerichte HR manager.

Wil jij resultaatgericht coachen binnen je functie als HR manager? Plan hier een afspraak met één van onze HR consultants. Ook kun je bij hen terecht voor meer informatie over onze nieuw Keyminds Academy.