De kracht van jouw organisatie ligt in de mensen die er werken. Zonder jouw mensen, geen bedrijf. Geen bedrijf, geen opdrachtgevers! Medewerkers die hun talenten kennen en vanuit hun natuurlijke kracht werken, zijn dan ook van grote waarde. Zij doen namelijk niet alleen waar ze goed in zijn, maar – belangrijker nog – ook waar ze écht blij van worden. En dat zie je. Zij vormen dan ook de perfecte basis om anderen te sturing te geven en te inspireren.

Wil je met jouw organisatie een gezonde groei doormaken, dan is het belangrijk dat medewerkers hun talenten kennen en deze ook op de juiste manier toepassen. Het inzetten van talent- en teamontwikkeling helpt jou als leidinggevende om dit te faciliteren. Voor de meeste mensen is het echter niet eenvoudig om zelfstandig een ontwikkeling door te maken. Het inschakelen van een extern bureau kan je hierbij dus helpen. 

Nieuwe inzichten en motivatie.

Als leidinggevende sta je zelf middenin de organisatie. Het risico daarvan is dat je wordt gehinderd door zogenaamde bedrijfsblindheid. En jij bent niet de enige die dat risico loopt; jouw teamleden kunnen er ook last van hebben. Wellicht is degene die nu verantwoordelijk is voor het afhandelen van klachten, daar niet helemaal de juiste persoon voor, of kan de huidige taakverdeling beter. Hoewel je dan zelf niet precies weet waar het pijnpunt ligt, kan iemand van buitenaf de vinger plotseling in één keer op de zere plek leggen. Dat is heel normaal en gebeurt bij iedere organisatie. Ga maar eens na: bij andere ondernemingen zie jij waarschijnlijk ook sneller waar het niet goed gaat. Het perspectief van een externe partij werkt verfrissend en kan soms een echte eye opener zijn. Het helpt je om tot nieuwe inzichten te komen. Dit besef is het startpunt voor een mooie ontwikkeling. 

Een extern bureau biedt bovendien een mooie stok achter de deur. Zelf vind je al snel redenen waarom die ene klant nu echt even voorgaat op de interne ontwikkeling. En als er niemand is die daar een stokje voor steekt, belandt de ontwikkeling die je zo graag wilt toch weer op de lange baan. Met goede begeleiding van een externe partij zal dit je niet snel overkomen.

Het gedrag in kaart.

Talent- en teamontwikkeling start met het in kaart brengen van het gedrag van jou en je teamleden. Hoe steekt iedereen als individu in elkaar? Welke talenten bezitten jullie? En worden die talenten wel benut? Het antwoord op deze vragen vormt de basis waarmee jij en jouw teamleden zich kunnen ontwikkelen, maar waar het team ook als geheel de vruchten van plukt. 

De methode die wij gebruiken voor talent- en teamontwikkeling is de Keyscan. Hieruit komt niet alleen bewust, maar ook onbewust gedrag naar voren. Bij veel assessments blijft dit aspect onderbelicht, terwijl in het onbewuste gedrag mogelijk onbenutte talenten schuilgaan, waar je in de toekomst veel uit kunt halen. De Keyscan is dus niet alleen een analyse van wie je bent, maar ook van wie je kunt worden. Zo kun je bijvoorbeeld ontdekken dat een van jouw teamleden over goede leidinggevende capaciteiten beschikt, waardoor je vaker iets aan hem of haar uit handen kunt geven en jij je op andere zaken kunt concentreren. 

Van scan naar ontwikkeling.

De resultaten van de team- en talentontwikkeling bespreken we uitgebreid met elk teamlid, maar ook met jou als leidinggevende. Je krijgt concrete handvatten om vorm te geven aan de ontwikkeling van de medewerker in de vorm van een ontwikkelrapportage. Zo staat je straks niets meer in de weg om de aanwezige talenten in je team ten volle te benutten en daardoor de gewenste ontwikkeling door te maken. Niet alleen op groeps-, maar ook op individueel niveau.

Groei door talentontwikkeling.

Het is belangrijk om talentontwikkeling op de juiste manier in te zetten als je als organisatie wilt groeien. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen op dit gebied? Neem dan vooral contact op. Onze HR-consultants vertellen je graag alles over de mogelijke talenten in jouw team tijdens een kennismakingsgesprek.