Conflictinterventie

Meningsverschillen tussen medewerkers binnen jouw team of organisatie zijn van cruciaal belang om een goed functionerende organisatie te hebben. Sterker nog, wanneer een medewerker zich gemakkelijk uit, betekent dit vaak dat hij of zij zich vertrouwd voelt, gemotiveerd is en het beste met het bedrijf voor heeft. Helaas kunnen meningsverschillen ook leiden tot onderlinge irritaties, en bij langdurige irritaties tot emotionele conflicten. Deze emotionele conflicten kunnen een grote (disfunctionele) invloed hebben op de doelstellingen van jouw team of organisatie.

Het is belangrijk om emotionele conflicten vroegtijdig te herkennen, zodat je snel en adequaat in kunt grijpen. Als onafhankelijke partij ondersteunt Keyminds organisaties bij conflicten. Samen gaan we grondig, constructief en concreet te werk om de rust terug te laten keren. Wij starten met een diagnose en vervolgens zoeken we een oplossing waar alle betrokkenen tevreden mee zijn.

Wil je meer weten over onze conflictinterventie? Download dan hier de whitepaper over conflictinterventie of neem contact met ons op.

Waarom Keyminds conflictinterventie?

Breng met behulp van de Keyscan snel de diepere oorzaken van gedrag in kaart

Wanneer is Keyminds conflictinterventie een toevoeging?

Wanneer de interactie tussen medewerkers een negatieve uitwerking heeft op de doelstellingen van een organisatie

Effectieve methode om werknemers te motiveren

Onze methode brengt de knelpunten snel in kaart en komt met een concreet plan tot verbetering

Bel ons direct voor een kennismaking

Benieuwd naar onze methode om conflicten op te lossen?

Probeer de Keyscan nu zelf en ontdek binnen 15 minuten hoe Keyminds jou en jouw organisatie verder helpt!