Outplacement

Soms gebeurt het dat een match met een medewerker die eerder goed leek, nu niet meer passend is. Wanneer je als organisatie afscheid neemt van een medewerker, kan dat een lastig proces zijn. Een outplacementtraject helpt je als werkgever dan om een positieve draai te geven aan het vaak negatieve gevoel dat gepaard gaat met het afscheid. Ons outplacementtraject zorgt er niet alleen voor dat de medewerker het bedrijf met een beter gevoel verlaat, maar ook dat het project snel en spoedig verloopt.

Onze uitgebreide analyse aan de hand van de Keyscan speelt een belangrijke rol in de transitie van medewerkers. Door ons te richten op hun natuurlijke talenten en kwetsbare kwaliteiten, geven we de medewerker een positief perspectief voor de toekomst. Zo ontstaat er meer begrip waarom de huidige situatie niet meer passend is. Lees meer over de mogelijkheden en ervaringen met ons traject in onze whitepaper over outplacement.

Waarom Keyminds outplacement?

Focus op de kwaliteiten van een medewerker, zodat er een duidelijk toekomstperspectief ontstaat

Ga in goed overleg uit elkaar

Zet de juiste middelen in om tot een efficiënte afwikkeling te komen

Geen ‘one size fits all’

In te richten op basis van eigen behoeften en besteedbaar budget

Bel ons direct voor een kennismaking

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het hele proces uiteindelijk als snel, effectief maar vooral als motiverend heb ervaren. Ik heb zojuist een nieuwe baan geaccepteerd die helemaal past in mijn nieuwe toekomst. En daar was jullie ondersteuning onmiskenbaar van heel groot belang bij. Dank jullie voor dit mooie proces wat mijzelf heeft verrijkt in zelfvertrouwen, overtuiging en eigen kunnen!

Marc van de Ven - PleiteDirecteur Concern, Senzer

Benieuwd naar het startpunt van ons outplacementtraject?

Probeer de Keyscan nu zelf en krijg binnen 15 minuten inzicht in jouw talenten en kwetsbare kwaliteiten!