Diensten:

Selectieprocedures

Bij Keyminds zijn we ervan overtuigd dat persoonlijkheid bepalender is dan de kennis die een kandidaat bezit om een goede match te kunnen zijn met het bedrijf en de werkzaamheden binnen de functie. Kennis kan immers altijd bijgebracht worden, terwijl gedragsvoorkeuren, motivaties en attituden minder veranderlijk zijn. Het is daarom belangrijk om grondig inzicht te krijgen in het gedrag van een kandidaat, voordat er een aanstelling plaatsvindt. De Keyscan is in staat om deze gegevens naar voren te halen, waardoor er keuzes gemaakt kunnen worden op basis van informatie, in plaats van gut feelings.

Op die manier kan een goede selectieprocedure daadwerkelijk en concreet bijdragen aan de groei en optimalisatie van een organisatie en de gekozen koers van teams ondersteunen. Bij Keyminds hebben we verschillende procedures ontworpen die jouw organisatie hiertoe in staat stellen. Lees meer over onze verschillende selectiestrategieën in onze whitepaper of lees hier hoe je zelf met de Keyscan aan de slag kunt gaan.

Waarom onze selectieprocedures?

De Keyscan maakt inzichtelijk welk gedrag onder stress vervormt in minder functioneel gedrag

Informatiegedreven beslissingen

Maak strategische keuzes die groei en samenwerking bevorderen

Aangenomen.. en dan?

Krijg handvatten om de verdere ontwikkeling van nieuwe werknemers in gang te zetten

Plan een kennismaking

Tal van andere organisaties gingen jullie voor!

Keyminds ondersteunt organisaties in de selectie en aansturing en ontwikkeling van nieuw werknemers. Benieuwd hoe Keyminds jouw organisatie kan helpen het juiste talent te identificeren? 

Maak een afspraak

Bijzonder hoe in slechts 15 minuten, door het kiezen van een aantal plaatjes, een zeer compleet en juist profiel tot stand komt. De uitgebreide en duidelijke terugkoppeling zorgt ervoor dat de rapportage goed leesbaar en veelzijdig bruikbaar is. Ik zie de Keyscan dan ook als een zeer waardevolle stap in een recruitmentprocedure!

Angela de NobelHR Advisor, Novo Nordisk B.V.

Daar sta je dan, met zweet in je handen te wachten op het gesprek, dat -gevoelsmatig-, je toekomst kan bepalen. Nog steeds ben ik zeer onder de indruk van de methode en de wijze waarop Keyminds deze blauwdruk heeft gemaakt, alhoewel mijn vrouw op het document reageerde met: 'Dat hadden ze mij ook kunnen vragen……' dus met recht: de spijker op zijn kop!

Ingeborg GabrielsSHEQ Manager, Riwal Hoogwerkers B.V.

Het assessment geeft op een efficiënte wijze inzicht in je competenties. En hoe waardevol is het wel niet dat je daarbij concrete adviezen krijgt hoe om te gaan met natuurlijke valkuilen in relatie tot de nieuwe functie die je gaat uitoefenen?

Freddie IJsselsteinSales Manager NL, All Modul

Om een zo sterk mogelijke match te creëren, maken wij al enige tijd gebruik van het Keyminds assessment. Deze unieke meting heeft ervoor gezorgd dat voorgestelde kandidaten steeds beter aansluiten bij de wensen van onze opdrachtgevers.

Geert-Jan ReijmerHR Consultant, The College Healthcare

Benieuwd naar de basis van onze selectieprocedures?

Probeer nu zelf de Keyscan en krijg binnen 15 minuten inzicht in jouw kwetsbare kwaliteiten!