Het belang van de ontwikkeling van jouw medewerkers.

Werknemers nemen tegenwoordig geen genoegen meer met een functie zonder uitzicht op doorgroeimogelijkheden. Steeds vaker focussen zij zich op hun eigen ontwikkeling en toekomst – het is tot slot ‘niet meer van deze tijd’ om 10 jaar bij hetzelfde bedrijf te werken. Gelukkig vinden werkgevers de ontwikkeling van hun medewerkers ook steeds belangrijker. Toch bestaat nog steeds de misvatting dat doorgroeimogelijkheden verticaal, ofwel hiërarchisch moeten zijn. Dat terwijl een horizontale shift jouw werknemer misschien wel veel meer uitdaging biedt. Keyminds helpt jou om de ontwikkeling van medewerkers te bevorderen en hen zo op de juiste plaats binnen jouw organisatie te zetten!

Bedrijfscoach Theun

Op zoek naar ontwikkeling.

Als je collega’s merken dat ontwikkeling van medewerkers niet hoog op de agenda staat, zullen ze vroeg of laat op zoek gaan naar een nieuwe werkgever. Dat punt wil je, zeker bij je beste werknemers, tijdig voor zijn. Als je merkt dat je teamlid toe is aan een nieuwe stap of ontevreden is in de functie waar hij of zij nu zit, is het aan jou om hem of haar duidelijk te maken dat het antwoord niet per definitie bij een andere organisatie ligt. Jij kan hem of haar ook nog genoeg kansen bieden! Met het ontwikkelassessment van Keyminds helpen wij jouw werknemer talenten te ontdekken die nu nog niet worden benut. Zo kan in Joris van Financiën zomaar de nieuwe marketeer schuilen waar je naar op zoek bent! Door je bedrijf als dynamische organisatie te zien en je medewerkers in hun kracht te zetten, creëer je een gezonde werksituatie en houd je de juiste mensen aan boord.

Maak ontwikkelmogelijkheden inzichtelijk met de Keyscan.

De ontwikkeling van medewerkers begint bij onze Keyscan. De Keyscan is een ontwikkelingstool die is gericht op het blootleggen van aangeboren kwaliteiten en aangeleerde kwaliteiten. Aangeboren kwaliteiten, ofwel iemands talenten, worden vaker niet dan wel benut binnen organisaties, simpelweg omdat werknemers en –gevers niet weten dat die talenten er zijn. Tijdens het afnemen van de Keyscan wordt dus zowel het onderbewuste als bewuste gedrag van je werknemers geanalyseerd. Dit is wat de Keyscan onderscheidt van conventionele assessments, die aan de hand van kleuren (vaak rood, groen, geel en blauw) of cijfers iemands karakter categoriseren. Dit zijn tools die een incompleet beeld geven van de ontwikkeling van medewerkers, omdat ze alleen gericht zijn op aangeleerd, rationeel gedrag. Dat terwijl juist in iemands talenten de kracht van jouw organisatie kan schuilen. Door gebruik te maken van de Keyscan kun je de potentie van je medewerkers écht optimaal benutten.

Ontwikkeling van medewerkers monitoren?

Wat weet je nu precies na het uitvoeren van de Keyscan? Omdat alle aspecten van het gedrag van je medewerker in kaart worden gebracht, weet je onder meer welk gedrag overeind blijft staan onder stress. Hierdoor biedt de Keyscan inzicht in de valkuilen van je medewerker en de risico’s die dit met zich mee kan brengen. Daarnaast leer je naast het al ontwikkelde gedrag, ook het niet-waarneembare gedrag (talent) van je werknemer kennen. Door gericht in te zetten op de ontwikkeling van het talent van medewerkers, zullen jullie samen betere resultaten behalen.

Keyscan aanvragen.

Benieuwd wat de Keyscan voor de ontwikkeling van jouw medewerkers en jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op of vraag direct de Keyscan aan. We helpen je daarnaast ook graag bij andere vraagstukken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de perfecte kandidaat voor die uitstaande vacature? Wij bieden een selectieassessment om de juiste werknemer te selecteren. Kijk voor ons volledige aanbod eens bij onze diensten. We helpen jou en je organisatie graag verder!

Assessment rapport van Keyminds

Vraag direct een Keyscan aan.