Ontwikkelings-assessment voor werkgevers en –nemers.

De krapte op de arbeidsmarkt wordt groter en groter. Het wordt dus ook een steeds grotere uitdaging om goede medewerkers veilig bij jouw organisatie op hun plek te houden. Wat als zij klaar zijn voor de volgende stap, maar jij ze deze niet kunt bieden? Geen zorgen, wij weten hoe je je beste medewerkers niet zomaar verliest. Met het ontwikkelingsassessment van Keyminds ontdekken jij en je werknemers nieuwe talenten waarmee ze intern grote stappen kunnen zetten. Zo zorgen we dat de werksituatie voor jullie beiden zo gunstig mogelijk wordt en blijft!

Haal talent naar boven.

Het ontwikkelingsassessment is erop gericht de natuurlijke aanleg van een persoon boven te halen en succesvol in te zetten. Wie weet schuilt er in jouw IT-manager een fantastische verkoper, zonder dat jullie het beiden weten. Dat is een mooi voorbeeld van wat het ontwikkelingsassessment aan het licht kan brengen. Veel werkgevers en –nemers denken bij doorgroeien vaak slechts aan verticale groei (van juniormedewerker tot leidinggevende), terwijl horizontale groei voor jouw medewerker veel interessanter kan zijn en tot een veel hogere voldoening leidt van zijn of haar werkzaamheden. Het ontwikkelingsassessment bevordert op die manier zowel de persoonlijke als de professionele ontwikkeling van je team.

Veel meer dan een managementtool.

Het ontwikkelingsassessment van Keyminds is veel meer dan een assessment. Assessments worden vaak gebruikt als managementtool/hulptool om met behulp van ‘kleuren’ het aangeleerde gedrag van personen binnen professionele teams te categoriseren. Keyminds gaat verder dan dat. Wij richten ons niet alleen op het aangeleerde gedrag van jouw medewerkers, maar ook op hun potentie en talent – oftewel, het gedrag wat zij misschien nog niet vertonen, maar waar wel hun kracht ligt. De resultaten uit ons ontwikkelingsassessment komen dus overeen met wie en hoe jouw medewerkers écht zijn. Deze combinatie van aangeleerd en onderbewust gedrag brengt de daadwerkelijke competenties van je team naar boven. Dit assessment is dus niet alleen geschikt om jouw medewerkers binnen jouw organisatie te houden, maar beantwoordt ook persoonlijke vragen over verdere groei en zet iedere individuele medewerker in zijn of haar kracht. Klik hier voor meer informatie over het ontwikkelingsassessment.

Ontwikkelingsassessment uitleg

Hoe werkt het ontwikkelingsassessment?

Enthousiast over ons ontwikkelingsassessment? Dan kun je al binnen 5 werkdagen de resultaten van het assessment verwachten. We beginnen met een korte intake waarin we toelichten hoe het ontwikkelingsassessment eruitziet. Het invullen van het assessment zelf duurt slechts 12 minuten, waarin we zowel de onderbewuste talenten als de rationele competenties van je werknemer behandelen. Vervolgens analyseren wij de gegevens en geven we je teamlid een persoonlijke terugkoppeling van 1,5 uur waarin we het rapport bespreken en wat dit kan betekenen voor hun eigen ontwikkeling en toekomst. Indien de kandidaat akkoord geeft, koppelen wij de resultaten ook terug naar jou, de leidinggevende. Het rapport kunnen jullie in het vervolg ook gebruiken tijdens voortgangsgesprekken en andere ontwikkelmomenten. Na het ontwikkelingsassessment zullen we ook altijd contact blijven houden over het verloop en de resultaten. Zo helpen we jullie van A tot Z verder.

Ontwikkelingsassessment afnemen?

Wil jij ook weten wie jouw medewerkers zijn en wie ze in de toekomst kunnen worden? En hoe jouw organisatie daar profijt van heeft? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden omtrent ons ontwikkelingsassessment te bespreken. Ben je benieuwd naar onze overige diensten, zoals het selectieassessment of conflictinterventie? Bekijk dan ons complete aanbod. We spreken je graag snel om ook jouw organisatie en medewerkers naar het volgende niveau te helpen!

Assessment rapport van Keyminds

Vraag direct een Keyscan aan.