Ga naar de inhoud
Hoe houd je talent binnen jouw organisatie?

Behoud van personeel in de huidige werknemersmarkt

Behoud je personeel door te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Keyminds zorgt daarvoor!

Het behouden van talent in een werknemersmarkt.

De arbeidsmarkt heeft een belangrijke verschuiving doorgemaakt. Inmiddels is de markt niet meer in handen van de werkgever, maar heeft de werknemer het voor het zeggen. Terwijl bedrijven de voordeur wagenwijd openzetten in hun zoektocht naar geschikt personeel, wordt er nog weleens vergeten dat ook de achterdeur op een kier zou kunnen staan. Behoud van personeel is dan erg
lastig. Wie gaat het nieuwe personeel inwerken als je huidige medewerkers afscheid nemen en een nieuwe werkgever in de arm nemen? Behoud van personeel mag nooit, maar zeker in de huidige werknemersmarkt niet vergeten worden. Maar zo simpel is dat nog niet. Wat doe je momenteel omtrent medewerkers behouden? En als ze vertrekken, weet je dan waarom ze hun functie verlaten? Ligt het aan de bedrijfscultuur? De werkzaamheden? Hun collega’s? Eén ding waar het in ieder geval niet aan zal liggen, is hun persoonlijke ontwikkeling. Daar zorgt Keyminds wel voor.

Lachende Esther bij evaluatie Keyscan

Behoud personeel door persoonlijke ontwikkeling voorop te stellen.

Medewerkers vinden het steeds belangrijker dat een werkgever waarde hecht aan hun persoonlijke ontwikkeling. Het laat zien dat er ook buiten de huidige werkzaamheden mogelijkheden liggen binnen de organisatie. Bovendien is het niet alleen voor de medewerker, maar ook juist voor de werkgever ontzettend interessant om te ontdekken wat een werknemer allemaal nog meer in zijn of haar mars heeft. Wellicht is er wel een openstaande functie waar je maar geen geschikte kandidaat voor kunt vinden, maar blijkt dit talent zich gewoon al in jouw organisatie te bevinden! Daar kom je achter met behulp van de Keyscan. De Keyscan is een ontwikkelingstool die niet alleen in kaart brengt wie jouw medewerker is, maar ook wie hij of zij kan worden. Kwaliteiten, talenten en valkuilen worden aan het licht gebracht, waardoor helder wordt waar iemands competenties liggen. Vervolgens kun je samen met je medewerker aan de slag om hun sterke punten ten behoeve van de organisatie in te zetten, zodat jouw medewerker énrnjouw organisatie daar allebei beter van worden. Je werkt aan behoud van personeel en laat je medewerkers zich verder ontwikkelen, waardoor je hun talenten nog beter kunt inzetten.

Het beste selectieassessment door inzicht in authentieke talenten en aangeleerd gedrag. Een krachtig assessment door persoonlijkheid in kaart te brengen.

Medewerkers behouden die een nieuwe uitdaging zoeken.

Heeft een medewerker bij je aangegeven graag ‘meer’ te willen? Zijn ze toe aan een volgende stap, maar onzeker over welke stap dat precies moet zijn? Dan ligt het risico op de loer dat ze ook verder kijken dan hun huidige werkgever. Medewerkers behouden brengt in dat geval een extra uitdaging met zich mee.  Gooi de handdoek dus niet meteen in de ring als jullie momenteel geen leidinggevende posities open hebben staan. Bedenk dan dat ontwikkeling van medewerkers niet altijd in de verticale as
gezocht hoeft te worden. Een horizontale stap kan jouw medewerker net zoveel, zo niet meer uitdaging bieden. En zorgt daarnaast voor behoud personeel. De resultaten van de Keyscan kunnen iemand precies vertellen waar hun kracht en ontwikkelpunten liggen. Na de Keyscan volgt altijd een terugkoppeling met de consultant van Keyminds om te verklaren waar bepaald gedrag vandaan komt en hoe dit effectief omgezet kan worden naar het doelgedrag. Het mooie hiervan is dat iemand direct gemotiveerd is hiermee aan de slag te gaan, omdat er plotseling allemaal puzzelstukjes op hun plek zijn gevallen. Dit zorgt vaak ook voor het inzicht in wat wel en niet bij hen past op de werkvloer. Zo kunnen jullie samen toewerken naar een nieuwe rol of functie waarbij iedereen zich goed voelt. Dit zorgt voor het behoud van personeel!

Blije werknemers door een talenten assessment

Behoud van personeel: kies het assessment dat bij jouw situatie past.

De Keyscan vormt de basis van al onze assessments. Met de resultaten van de Keyscan kun je namelijk in iedere situatie aan de slag. Je hebt als het ware een blauwprint van jouw medewerker waarmee je nu verder kunt bouwen aan het totaalproject: jouw organisatie. Ben je benieuwd naar het ontwikkelpotentieel van jouw medewerker of gun je ze het inzicht in wie ze zijn en wie zernkunnen worden? Dan is het ontwikkelassessment passend. Het is ook mogelijk om het ontwikkelassessment bij verschillende medewerkers te laten afnemen en vervolgens diverse sessies met deze collega’s te organiseren om als team nader tot elkaar te komen. Dit is ons teamontwikkelingsassessment – veel gebruikt binnen managementteams waar botsende karaktereigenschappen voorkomen.rnDit zorgt ervoor dat er beter kan worden samengewerkt binnen de teams en daardoor zal je medewerkers behouden. De Keyscan wordt ook ingezet bij de start van het Business Coaching-traject. Wil jij weten hoe je effectiever met jouw persoonlijk leiderschap aan de slag kunt? Dan is dit het assessment voor jou. Tot slot kan de Keyscan niet alleen gebruikt worden ten behoeve van het behoud van personeel, maar ook als selectieassessment. Wil je toch dat talent aantrekken of er 100% zeker van zijn dat een kandidaat goed bij jouw organisatie en de functie past? Met ons selectieassessment  kun je kandidaten binnenhalen én medewerkers behouden. Een gouden combinatie!

Een voorbeeld van coaching en talentontwikkeling door onze business coaches Zwolle