Keyscan

De Keyscan is de basis van onze dienstverlening. Je kunt de Keyscan vergelijken met een assessment, maar de Keyscan is veel meer dan een traditionele persoonlijkheidstest. Het brengt namelijk niet alleen bewust gedrag en ontwikkelde kwaliteiten aan het licht, maar ook verborgen talenten en ander onbewust gedrag in kaart. Een unieke methode!

Lees meer

Aangeleerd gedrag en natuurlijke aanleg als basisblokken

Als organisaties hun medewerkers beter willen leren begrijpen, wordt er vaak gebruik gemaakt van assessments om persoonlijkheid, gedrag en competenties in kaart te brengen. De meeste assessments houden echter alleen rekening met het aangeleerde gedrag van een persoon – niet met iemands natuurlijke aanleg.

Aangeleerd gedrag vormt zich door gebeurtenissen in je leven die de ontwikkeling van bepaalde competenties tot gevolg hebben. Deze competenties maken elk individu binnen een team uniek.

Maar hoe zit het met natuurlijke aanleg? Welke competenties en kwaliteiten komen daaruit voort? Matcht dit wel met het aangeleerde gedrag? En welke talenten zijn nog onderontwikkeld? Dit is wat de Keyscan in kaart brengt: een analyse van wie je bent, maar ook wie je kunt worden. Hiermee kun je op zakelijk en persoonlijk gebied verder groeien op een manier die echt bij jou past.

Ontwikkelen van gedrag en kwaliteit

Hoe werkt de Keyscan?

De Keyscan is een online vragenlijst die bestaat uit twee onderdelen:

Eerste onderdeel – het onbewuste

Hier maak je automatische en associatieve keuzes, waardoor wij inzicht krijgen waar jij op onbewust niveau goed in bent. Dit zijn jouw (verborgen) talenten!

Tweede onderdeel – het bewuste

Hier vragen we je vanuit je rationele bewustzijn vragen te beantwoorden over jezelf. Hierdoor krijgen we inzicht in jouw ontwikkelde gedrag.

Wat kan de Keyscan voor mij betekenen?

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Vraag een Keyscan aan

Het resultaat

Het resultaat van de Keyscan wordt altijd besproken in een persoonlijk gesprek van 1,5 à 2 uur met een ervaren HR-consultant. Al onze teamleden hebben een achtergrond in Arbeids- & Organisatiepsychologie of zijn vanuit een andere discipline als coach geschoold.

In dit gesprek staan we uitgebreid stil bij de Keyscan-rapportage, maar leren we ook graag de persoon beter kennen. Zo verbinden we resultaten van de Keyscan aan iemands achtergrond en (levens)ervaring.

Opdrachtgevers over de Keyscan

Dit assessment vind ik een geweldig instrument om te gebruiken voor de ontwikkeling van individuen en teams. De begeleiding van Keyminds zorgt voor een effectieve toepassing van deze tool. Dit leidt tot verbetering van de performance van de teamleden en draagt daarmee bij aan de realisatie van de organisatiedoelstellingen.

HR Professional, Rabobank

Met een aantal korte vragen/beelden komt dit assessment tot de kern. Het was een enorme kracht in mijn coachingsproces: Keyminds heeft ervoor gezorgd dat ik op persoonlijk en leiderschapsvlak de volgende stap kan zetten!

Kim BurgerFinancial Manager, Riwal Hoogwerkers B.V.

Ik heb door de Keyscan en de toepassing daarvan in korte tijd ontzettend veel over mezelf geleerd en hoe ik acteer op de werkvloer. De mensen om mij heen hebben mij grote progressie zien maken. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven.

Michiel BrinkhuisOnline Marketing & Communicatie Adviseur, Rabobank IJsseldelta

Het vervolg

Na de Keyscan en de persoonlijke terugkoppeling weet jij:

Welke natuurlijke talenten jij bezit;
Hoe je jouw verborgen talenten verder kunt ontwikkelen;
Wat jouw valkuilen zijn en hoe je hiermee kunt omgaan;
Welk gedrag je vertoont onder stress;
Of jouw talenten goed tot zijn recht komen binnen jouw functie.

Je ontvangt een uitgebreide rapportage van jouw Keyscan en een samenvatting van ons persoonlijke gesprek. Indien gewenst geven we ook een terugkoppeling aan jouw leidinggevende.

Assessment rapport van Keyminds

De Keyscan vormt de basis voor al onze diensten:

Ontwikkelassessment

Selectieassessment

Teamontwikkeling

Business coaching

Vraag direct een Keyscan aan

Benieuwd wat de Keyscan voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag ‘m nu aan en ontdek de competenties en talenten van jouw medewerkers.

Assessment rapport van Keyminds