Ga naar de inhoud

De Keyscan is véél meer dan een traditionele persoonlijkheidstest

Met onze unieke Keyscan onthullen en activeren wij het ware potentieel van jouw (nieuwe) medewerker.

Authentiek talent of aangeleerd gedrag?

Een goed assessment is een enorm behulpzaam middel bij het aannemen van een nieuwe collega of de ontwikkeling van medewerkers. In tegenstelling tot veel traditionele assessments, die zich vaak alleen richten op aangeleerd en ontwikkeld gedrag, gaat de Keyscan verder door te onderzoeken of deze competenties wel echt authentiek zijn en welke onbenutte talenten er nog schuilgaan in een individu.

 

Hoe dit precies werkt? Door visuele en cognitieve vragen te combineren, weet de Keyscan binnen 15 minuten op objectieve en onderbouwde wijze eenvoudig natuurlijk talent van aangeleerd gedrag te onderscheiden. Zo wordt niet alleen duidelijk wie iemand is, maar ook wie iemand nog kan worden.

 

Wil jij kandidaten selecteren op basis van authentiek talent? Medewerkers persoonlijk en professioneel laten groeien op een manier die écht bij hen past? Maak dan kennis met onze consultants of leer zelf met de Keyscan werken via onze Keyminds Academy!

Het beste selectieassessment door inzicht in authentieke talenten en aangeleerd gedrag. Een krachtig assessment door persoonlijkheid in kaart te brengen.

Hoe werkt de Keyscan?

De Keyscan is een online vragenlijst die bestaat uit twee onderdelen:

Deel 1: Het onbewuste

De automatische en associatieve antwoorden die jij geeft, maken voor ons inzichtelijk waar jij op onbewust niveau door wordt gedreven en waar jij goed in bent. Dit zijn jouw (verborgen) talenten!

Deel 2: Het bewuste

Door vragen over jezelf te beantwoorden, krijgen we inzicht in jouw ontwikkelde gedrag. Met het combineren van de beide resultaten kunnen we vaststellen of dit gedrag ook daadwerkelijk bij je past.

De Keyscan geeft je het inzicht dat je nodig hebt

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Een persoonlijk gesprek

Het invullen van de Keyscan is slechts het begin. In een persoonlijk gesprek van 1,5 à 2 uur leidt één van onze ervaren consultants jouw kandidaat of medewerker stapsgewijs door de uitkomsten. We nemen uitgebreid de tijd om de persoon achter de resultaten te leren kennen en verbinden de uitkomsten van de Keyscan aan iemands levenservaringen en achtergrond. Zo is het gesprek niet alleen een moment van zelfontdekking, maar wordt ook duidelijk welke ontwikkeling iemand kan doormaken en welke stappen daarvoor genomen kunnen worden. Wij helpen je op weg!

Ontwikkelassessment of selectieassessment uitvoering

De Keyscan

Wat onze opdrachtgevers zeggen

Dit assessment vind ik een geweldig instrument om te gebruiken voor de ontwikkeling van individuen en teams. De begeleiding van Keyminds zorgt voor een effectieve toepassing van deze tool. Dit leidt tot verbetering van de performance van de teamleden en draagt daarmee bij aan de realisatie van de organisatiedoelstellingen.
Met een aantal korte vragen/beelden komt dit assessment tot de kern. Het was een enorme kracht in mijn coachingsproces: Keyminds heeft ervoor gezorgd dat ik op persoonlijk en leiderschapsvlak de volgende stap kan zetten!
Het begint allemaal met een eenvoudig assessment. Eenvoudig in de opzet en uitvoering, maat zeer in detail in de beschrijving van jouw als persoon. Met simpele voorbeelden neemt de coach je mee naar situaties, die je herkent en waarvan je achteraf dus zegt: “dat had anders gekund”. Het opent je ogen. Ik kan het iedereen aanraden die een leidinggevende functie heeft.

En dan de uitkomst

Na de Keyscan en de persoonlijke terugkoppeling weet jouw medewerker of kandidaat:

 

  • Welke talenten van nature in zijn/haar talentprofiel aanwezig zijn;
  • Hoe verborgen talenten verder ontwikkeld kunnen worden;
  • Welke valkuilen op de loer liggen en hoe hiermee omgegaan kan worden;
  • Welk gedrag onder stress naar voren komt;
  • Of zijn/haar natuurlijke talenten goed tot hun recht komen binnen een (nieuwe) functie.

 

In onze uitgebreide rapportage valt alles (inclusief een persoonlijke samenvatting van het gesprek) rustig na te lezen. Afhankelijk van de reden dat de Keyscan wordt ingezet, geven onze consultants duidelijke feedback, adviezen of terugkoppeling aan een leidinggevende. Zo weet niet alleen de kandidaat of medewerker welke ontwikkeling hij/zij door kan maken, maar weten jullie als organisatie ook wat de beste volgende stap is.