Keyscan

De Keyscan is de basis van onze dienstverlening. Je kunt het vergelijken met een assessment, maar de Keyscan gaat veel verder dan de traditionele assessments. Het brengt namelijk ook verborgen talenten en ander onbewust gedrag in kaart. Een unieke methode!

Lees meer

Assessments worden veel gebruikt om persoonlijkheid, gedrag en competenties in kaart te brengen. De meeste assessments houden er echter geen rekening mee dat persoonlijkheid bestaat uit natuurlijke aanleg én aangeleerd gedrag.

Aangeleerd gedrag vormt zich door gebeurtenissen in je leven, waardoor bepaalde competities ontwikkeld worden. Deze competenties maken elk individu binnen een team uniek.

Maar hoe zit het met natuurlijke aanleg? Welke competenties en kwaliteiten zitten daar? Matcht dit wel met het aangeleerde gedrag? En welke talenten zijn nog onderontwikkeld? Dit is wat de Keyscan in kaart brengt: een momentopname van wie je bent, maar ook wie je kan worden.

Hoe werkt de Keyscan?

De Keyscan is een online vragenlijst en bestaat uit twee onderdelen:

Eerste onderdeel – het onbewuste

Hier maak je automatische en associatieve keuzes, waardoor wij inzicht krijgen waar jij op onbewust niveau goed in bent. Dit zijn jouw (verborgen) talenten!

Tweede onderdeel – het bewuste

Hier vragen we je vanuit je rationele bewustzijn vragen te beantwoorden over jezelf. Hierdoor krijgen we inzicht in jouw ontwikkelde gedrag.

Het resultaat

Het resultaat van de Keyscan wordt altijd besproken in een persoonlijk gesprek van 1,5 à 2 uur met een ervaren HR-consultant. Al onze teamleden hebben een achtergrond in Arbeids- & Organisatiepsychologie of zijn vanuit een andere discipline als coach geschoold.

In dit gesprek staan we uitgebreid stil bij de Keyscanrapportage, maar leren we ook graag de persoon beter kennen. Zo verbinden we resultaten van de Keyscan aan iemands achtergrond en (levens)ervaring.

Anderen over de Keyscan

Dit assessment vind ik een geweldig instrument om te gebruiken voor de ontwikkeling van individuen en teams. De begeleiding van Keyminds zorgt voor een effectieve toepassing van deze tool. Dit leidt tot verbetering van de performance van de teamleden en draagt daarmee bij aan de realisatie van de organisatiedoelstellingen.

HR Professional, Rabobank

Met een aantal korte vragen/beelden komt dit assessment tot de kern. Het was een enorme kracht in mijn coachingsproces: Keyminds heeft ervoor gezorgd dat ik op persoonlijk en leiderschapsvlak de volgende stap kan zetten!

Kim BurgerFinancial Manager, Riwal Hoogwerkers B.V.

Ik heb door de Keyscan en de toepassing daarvan in korte tijd ontzettend veel over mezelf geleerd en hoe ik acteer op de werkvloer. De mensen om mij heen hebben mij grote progressie zien maken. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven.

Michiel BrinkhuisOnline Marketing & Communicatie Adviseur, Rabobank IJsseldelta

Het vervolg

Na de Keyscan en de persoonlijke terugkoppeling weet jij:

Welke natuurlijke talenten jij bezit;
Hoe je jouw verborgen talenten verder kunt ontwikkelen;
Wat jouw valkuilen zijn en hoe je hier mee om kunt gaan;
Welk gedrag je vertoont onder stress;
Of jouw talenten goed tot zijn recht komen binnen jouw functie.

Je ontvangt een uitgebreide rapportage van jouw Keyscan en een samenvatting van ons persoonlijke gesprek. Indien gewenst geven we ook een terugkoppeling aan jouw leidinggevende.

Benieuwd naar de Keyscan?

Download een voorbeeldrapportage en krijg inzicht in de resultaten van de Keyscan!

Download de rapportage

De Keyscan vormt de basis voor al onze diensten:

Ontwikkelassessment

Selectieassessment

Teamontwikkeling

Business coaching

Outplacement

Conflictinterventie