Ga naar de inhoud
Selectieassessment

Snel en diepgaand inzicht in het talent van jouw nieuwe medewerker

Lange en saaie selectie assessments behoren écht tot het verleden. Met de Keyscan heb jij binnen korte tijd een compleet beeld van jouw nieuwe medewerker.

Meer zekerheid in jouw selectieproces

Hoe frustrerend is het wanneer je tijd, geld en energie steekt in een goed selectieproces en dat naderhand tóch blijkt dat een nieuwe medewerker ongeschikt is of niet binnen de organisatie past? Met het Keyscan-selectieassessment geef jij je organisatie meer zekerheid.

 

Door de combinatie van cognitieve en visuele vragen, is de Keyscan drastisch minder stuurbaar dan conventionele assessments. Het prikt daarmee gemakkelijk door sociaal wenselijk of inauthentiek gedrag heen. Onze consultants maken voor jou zichtbaar wat anderen niet zien. Helder, duidelijk en verrassend snel.

Assessment model natuurlijke talenten en valkuilen. Dit beeld geeft weer hoe de talenten in kaart worden gebracht in het beste selectieassessment. Dit kleuren model geeft weer wat de kleuren in het ontwikkelassessment weergeven.

Duurzame aanstelling

Doordat de Keyscan onderscheid maakt tussen authentieke en aangeleerde competenties, brengen wij haarscherp in beeld welke competenties wél en niet standhouden wanneer de kandidaat onder druk komt te staan.

 

Door met ons selectieassessment alleen te selecteren op gedrag dat daadwerkelijk bij iemands natuurlijke aanleg past, verzekeren wij dat een kandidaat ook in de toekomst succesvol, gemotiveerd én gelukkig blijft.

Groei naar de toekomst

Gezonde groei realiseer je alleen op natuurlijke wijze. Naast het ontwikkelde gedrag van een kandidaat, brengt de Keyscan ook niet-waarneembaar gedrag in kaart. Hiermee bedoelen we iemands natuurlijke aanleg; het natuurlijke gedrag dat nog niet is ontwikkeld maar waar nog wel heel veel potentie in schuilt.

 

Met het Keyscan selectieassessment weet je bij aanname niet alleen wat een kandidaat nu kan, maar ontvang je ook een haalbaar perspectief hoe de kandidaat zich in de toekomst kan ontwikkelen binnen de functie of de organisatie. Wij geven de kandidaat nieuwe inzichten, waardoor jouw nieuwe medewerker met een gezond zelfbewustzijn aan de nieuwe rol begint. Win-win!

Wil jij zélf het beste talent selecteren voor jouw organisatie?

Met onze Keyscan Assessor opleiding leer jij competenties en talent van kandidaten haarfijn in kaart te brengen. Een tool om jouw selectieprocedure te perfectioneren en het talentmanagement binnen jouw organisatie echt richting te geven.

Willemijn Keyminds teamontwikkeling
Een selectieassessment bij Keyminds

Jij aan het stuur, jouw Keyminds consultant naast je

De eerste stap is een gesprek met één van onze consultants. We leren meer over de functie en stellen aan de hand van de functieomschrijving samen de selectiecriteria vast.

Via een persoonlijke link vult de kandidaat de online Keyscan in. Gewoon thuis, of op een andere rustige plek.

Tijdens een persoonlijke terugkoppeling van 1,5 á 2 uur ontvangt de kandidaat de uitkomsten van de Keyscan en gaat onze consultant dieper in op de kwaliteiten en aandachtspunten in relatie tot de functie.

Onze consultant zet alle resultaten en een samenvatting van het gesprek in een helder en uitgebreid verslag. Het verslag sluit af met een advies over de aanstelling van de kandidaat. Gaan jullie met elkaar verder? Dan geven wij ook concrete tips voor aansturing en ontwikkeladviezen richting de toekomst.

Nadat je de rapportage van ons hebt ontvangen, geven wij nog een laatste toelichting in een persoonlijk gesprek. Zo helpen we je bij twijfel de knoop door te hakken en geven we aanwijzingen voor de aansturing van jouw nieuwe collega.

Waarom Keyminds voor jouw selectieassessments?

Na het Keyscan selectieassessment weet jij:
  • Of jouw kandidaat daadwerkelijk de authentieke talenten, drijfveren en capaciteiten bezit om de functie goed uit te voeren;
  • Welke valkuilen jouw kandidaat zal tegenkomen wanneer hij/zij onder stress komt te staan;
  • Welke groei en ontwikkeling de kandidaat in de toekomst nog door kan maken binnen jouw organisatie;
  • Hoe de leidinggevende deze ontwikkeling in gang kan zetten.

 

Met de Keyscan houd je jouw organisatie en medewerkers in beweging. De input die je uit het assessment krijgt, kun je nog zeker twee jaar gebruiken in evaluatie- en functioneringsgesprekken.

Keyscan rapport

Deze bedrijven gingen je voor