Ontwikkelassessment

Medewerkers maken tegenwoordig steeds sneller en vaker de overstap naar een ander bedrijf, zeker als ze het gevoel hebben stil te staan in hun ontwikkeling. Daarom is het belangrijker dan ooit om voldoende ontwikkelmogelijkheden aan te bieden. Maar hoe laat je je medewerkers doorgroeien? En hoe zorg je dat de organisatie er ook profijt van heeft?

Iedereen bezit van nature bepaalde talenten. Deze natuurlijke aanleg is allesbepalend voor de mate waarin iemand succesvol kan zijn binnen een functie en hoe iemand zich naar de toekomst nog kan ontwikkelen. Door onderscheid te maken tussen natuurlijke aanleg en ontwikkeld gedrag, weet je welke talenten iemand daadwerkelijk in huis heeft en welke gedragingen eigenlijk niet bij iemand passen. Dankzij het ontwikkelassessment van Keyminds kom je er dus achter wie jouw medewerkers zijn én wie zij in de toekomst nog kunnen worden.

Het Keyscan ontwikkelassessment helpt om de werkelijke capaciteiten van medewerkers te ontdekken, zodat jullie deze in het voordeel van zowel de organisatie als de medewerker kunt inzetten. De Keyscan is daarmee een fantastisch startpunt voor persoonlijke en professionele ontwikkeling!

Neem direct contact met ons op
Ontwikkelen van gedrag en kwaliteit

Gedrag onder stress

Door met het Keyscan ontwikkelassessment natuurlijke kwaliteiten (aangeboren gedrag) en kwetsbare kwaliteiten (aangeleerd gedrag) in kaart te brengen, weet je welk gedrag bij je medewerkers overeind blijft staan onder stress. Waar kwetsbare kwaliteiten vervormen of verdwijnen onder druk, blijven natuurlijke kwaliteiten consistent. De Keyscan biedt daardoor inzicht in de valkuilen van een medewerker en de risico’s die dit met zich mee kan brengen.

 

Gedrag en kwaliteit onder stress

De basis voor groei

De Keyscan brengt niet alleen het ontwikkelde gedrag van een medewerker in kaart. Ook het niet-waarneembare gedrag wordt blootgelegd. Dit zijn iemand verborgen talenten: eigenschappen die van nature bij een medewerker horen, maar die nooit of te weinig ontwikkeld zijn. Hier schuilt vaak iemands kracht, die ook voor de organisatie veel goeds kan betekenen.

Door gerichter in te zetten op de ontwikkeling van iemands natuurlijke talenten, zullen jullie gezamenlijk een beter resultaat behalen. Tegelijkertijd wordt daarmee tijdens het ontwikkelassessment duidelijk hoe jij werknemers het effectiefst in kunt zetten binnen de organisatie om samen door te groeien.

Talentontwikkeling van personeel

Wat kan de Keyscan voor mij betekenen?

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Onze werkwijze

1. Invullen van de Keyscan

De Keyscan kan thuis of op een andere rustige plek binnen 15 minuten online worden ingevuld.

2. Persoonlijk ontwikkelgesprek

Tijdens een online of fysieke terugkoppeling met een ervaren HR-consultant worden de resultaten van de Keyscan in de juiste context geplaatst. We staan stil bij de Keyscan-rapportage, maar leren in dit persoonlijke gesprek ook de medewerker beter kennen. Op deze manier verbinden we de resultaten van de Keyscan aan iemands achtergrond en (levens)ervaring.

3. Ontwikkelrapportage

Met de resultaten van de Keyscan en het persoonlijke gesprek maken wij een ontwikkelrapportage op. Deze rapportage bevat een advies voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker en concrete handvatten om deze ontwikkeling te realiseren. Als de medewerker hiervoor akkoord geeft, ontvangt de leidinggevende de rapportage ook.

4. Nabespreking met leidinggevende (optioneel)

Indien gewenst bespreken we de individuele resultaten van de Keyscan met de betrokken leidinggevende. We staan stil bij de kwaliteiten, talenten en valkuilen van de medewerker. Daarnaast krijg je als leidinggevende concrete handvatten om vorm te geven aan de aansturing en ontwikkeling van de medewerker.

Business Coach Theun

Opdrachtgevers over het ontwikkelassessment

Ik was aangenaam verrast door de hoeveelheid informatie die de Keyscan boven water kreeg. De persoonlijke terugkoppeling, welke ik als positief ervaren heb, zorgde voor een aantal praktische handvatten waar ik mee aan de slag kan. Een echte aanrader!

Willeke KoningAssistant Controller, Green Organics

Ik heb door de Keyscan en de toepassing daarvan in korte tijd ontzettend veel over mezelf geleerd en hoe ik acteer op de werkvloer. De mensen om mij heen hebben mij grote progressie zien maken. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven.

Michiel BrinkhuisOnline Marketing & Communicatie Adviseur, Rabobank IJsseldelta

Met een aantal korte vragen/beelden komt dit assessment tot de kern. Het was een enorme kracht in mijn coachingsproces: Keyminds heeft ervoor gezorgd dat ik op persoonlijk en leiderschapsvlak de volgende stap kan zetten!

Kim BurgerFinancial Manager, Riwal Hoogwerkers B.V.

De test van Keyminds was het eerste assessment waar ik een positief gevoel bij had. De uitkomst beschreef accuraat en herkenbaar mijn persoonlijkheid en talenten, maar ook valkuilen waar ik me niet bewust van was. Ik heb een nieuwe blik op mijn talenten en drijfveren én weet hoe ik meer grip krijg op onbewust gedrag met negatieve gevolgen.

Mart NicolaiStudent Msc. Entrepreneurship Vu/UvA

Na de Keyscan en het persoonlijke ontwikkelgesprek weet jij…

Hoe je verborgen talenten verder kunt laten ontwikkelen;
Of de talenten van je medewerker goed tot hun recht komen binnen hun huidige functie;
Wat de valkuilen van je medewerker zijn en hoe hij/zij hiermee om kan gaan;
Welk gedrag je medewerker vertoont onder stress;
Hoe je een medewerker het beste kunt aansturen.

 

Na het Keyscan ontwikkelassessment heb je een solide basis om de persoonlijke ontwikkeling van je medewerker in gang te zetten én in gang te houden. De input van de Keyscan kun je nog zeker twee jaar gebruiken in evaluatie- en functioneringsgesprekken.

Assessment rapport van Keyminds