Keyscan ontwikkelassessment

Medewerkers maken steeds sneller én vaker de overstap naar een ander bedrijf, zeker als ze het gevoel hebben stil te staan in hun ontwikkeling. Het aanbieden van voldoende ontwikkelmogelijkheden is tegenwoordig dan ook belangrijker dan ooit. Maar waar start je? En hoe zorg je dat de organisatie er ook profijt van heeft?

De natuurlijke aanleg van een persoon is allesbepalend voor de mate waarin iemand blijvend succesvol kan zijn en zich naar de toekomst nog kan ontwikkelen. Door onderscheid te maken tussen natuurlijke aanleg en aangeleerd gedrag, weet je welke talenten iemand in zich heeft en welk gedrag eigenlijk niet bij iemand past. Een fantastisch startpunt voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Met het Keyscan ontwikkelassessment kom je erachter wie jouw medewerkers zijn, én wie zij naar de toekomst nog kunnen worden! 

Bel mij voor een kennismaking

Gedrag onder stress

Door met de Keyscan aangeboren (natuurlijke kwaliteiten) en aangeleerd gedrag (kwetsbare kwaliteiten) in kaart te brengen, weet je welk gedrag overeind blijft staan onder stress.  Waar kwetsbare kwaliteiten vervormen of verdwijnen onder druk, blijven natuurlijke kwaliteiten consistent. De Keyscan biedt inzicht in de valkuilen van een medewerker en de risico’s die dit met zich mee kan brengen.

 

De basis voor groei

Naast ontwikkeld gedrag, brengt de Keyscan ook niet-waarneembaar gedrag in kaart. Dit zijn verborgen talenten: eigenschappen die van nature bij een medewerker horen, maar die nooit of te weinig ontwikkeld zijn.

Door gerichter in te zetten op de ontwikkeling van iemands talent, zullen jullie samen een beter resultaat behalen. Daarnaast wordt duidelijk hoe jij werknemers het effectiefst in kan zetten binnen de organisatie van nu én van morgen.

Meer weten over het ontwikkelassessment?

Onze werkwijze

1. Invullen online meting (Keyscan)

De Keyscan kan thuis of op een andere rustige plek binnen maximaal 15 minuten ingevuld worden.

2. Persoonlijk ontwikkelgesprek

Tijdens een virtuele of fysieke persoonlijke terugkoppeling met een ervaren HR-consultant worden de resultaten van de Keyscan in de juiste context geplaatst. We staan stil bij de Keyscan-rapportage maar leren ook graag de persoon beter kennen. Zo verbinden we de resultaten van de Keyscan aan iemands achtergrond en (levens)ervaring.

3. Ontwikkelrapportage

Met de resultaten van de Keyscan én het persoonlijke gesprek maken wij een ontwikkelrapportage. Deze rapportage bevat een advies voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker en concrete handvatten om deze ontwikkeling te realiseren. Na akkoord van de medewerker ontvangt de leidinggevende de rapportage ook.

4. Nabespreking leidinggevende (optioneel)

Indien gewenst bespreken we de individuele resultaten van de Keyscan met de betrokken leidinggevende. We staan stil bij de kwaliteiten, talenten en valkuilen van de medewerker. Daarnaast krijg je als leidinggevende concrete handvatten om vorm te geven aan de aansturing van de medewerker.

Anderen over het ontwikkelassessment

Ik was aangenaam verrast door de hoeveelheid informatie die de Keyscan boven water kreeg. De persoonlijke terugkoppeling, welke ik als positief ervaren heb, zorgde voor een aantal praktische handvatten waar ik mee aan de slag kan. Een echte aanrader!

Willeke KoningAssistant Controller, Green Organics

Ik heb door de Keyscan en de toepassing daarvan in korte tijd ontzettend veel over mezelf geleerd en hoe ik acteer op de werkvloer. De mensen om mij heen hebben mij grote progressie zien maken. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven.

Michiel BrinkhuisOnline Marketing & Communicatie Adviseur, Rabobank IJsseldelta

Met een aantal korte vragen/beelden komt dit assessment tot de kern. Het was een enorme kracht in mijn coachingsproces: Keyminds heeft ervoor gezorgd dat ik op persoonlijk en leiderschapsvlak de volgende stap kan zetten!

Kim BurgerFinancial Manager, Riwal Hoogwerkers B.V.

De test van Keyminds was het eerste assessment waar ik een positief gevoel bij had. De uitkomst beschreef accuraat en herkenbaar mijn persoonlijkheid en talenten, maar ook valkuilen waar ik me niet bewust van was. Ik heb een nieuwe blik op mijn talenten en drijfveren én weet hoe ik meer grip krijg op onbewust gedrag met negatieve gevolgen.

Mart NicolaiStudent Msc. Entrepreneurship Vu/UvA

Na de Keyscan én het persoonlijke ontwikkelgesprek weet jij:

Hoe verborgen talenten verder ontwikkeld kunnen worden;
Of de talenten van een medewerker goed tot hun recht komt binnen de functie;
Wat valkuilen zijn van een medewerker en hoe hij/zij hiermee om kan gaan;
Welk gedrag de medewerker vertoont onder stress;
Hoe je een medewerker het beste kunt aansturen.

 

Je hebt een solide basis om te werken aan persoonlijke ontwikkeling van je medewerker. De input van de Keyscan kun je nog zeker twee jaar gebruiken in evaluatie- en functioneringsgesprekken.