Ga naar de inhoud
Baker Tilly

Pierre Satink: diepgaande inzichten tijdens de Keyminds leiderschapsreis

Voor wie: Bakertilly logo
Wat:
Leiderschap

In 2021 organiseerden we vanuit Keyminds de eerste editie van onze leiderschapsreis: de KeyIntensive Powering True Leadership. Tijdens een driedaags verblijf op een prachtige locatie in het Limburgse landschap werden de deelnemers volop uitgedaagd om zichzelf als leider op een dieper niveau te leren kennen. Wij kijken terug op een ontzettend inspirerend én leerzaam weekend, maar belangrijker is natuurlijk hoe de deelnemers het weekend hebben beleefd. We spraken met Pierre Satink, één van de deelnemers, over zijn ervaring.

Een echte spiegel

Pierre is sinds 11 jaar partner bij accountants- en advieskantoor Baker Tilly. Hier houdt hij zich met name bezig met advisering voor middelgrote bedrijven. Pierre vat de leiderschapsreis samen als “een echte spiegel.” “Ik had voor het eerst het idee dat me nu eindelijk een keer een goede spiegel werd voorgehouden. Ik dacht altijd dat ik goed was in het hebben van de dagelijkse leiding over mensen, maar nu bleek dat ik een aantal valkuilen heb die me onnodig veel energie kosten. Daarnaast heb ik een aantal talenten die ik niet of nauwelijks gebruik. Het is me duidelijk geworden hoe belangrijk het is om hierin te investeren, want juist van de dingen waar je goed in bent krijg je energie.” Pierre vertelt eerlijk dat hij geen hoge verwachtingen had van het weekend. “Maar ik kwam er heel positief vandaan. Wat ik echt mooi vond is dat het een divers gezelschap was, ik heb van iedereen wat kunnen leren. Ook van de jongere mensen. Op hun beurt leerden zij weer van mij. Een hele mooie wisselwerking dus.”

Leiderschap in theorie én praktijk

De afwisseling van de modules met andere activiteiten sprak Pierre erg aan. “We deden bijvoorbeeld een oefening waarbij je een hond door een parcours moet leiden. Die pikte feilloos op dat ik heel veel onrust had, met als resultaat dat hij me niet goed begreep. Dat was een echte eye opener. De afwisseling met dit soort activiteiten zorgt ervoor dat je scherp blijft en tegelijkertijd brengt het ontspanning. Ik heb niets met cursussen waarbij je continu aan lange tafels zit. Het gaat erom dat iedereen er écht is en zijn functionele masker afzet. Dat levert en fijne en relaxte sfeer op.”

Jouw leiderschap ontwikkelen?

Het succes van onze eerste reis smaakt naar meer! Daarom staat er ook dit jaar weer een KeyIntensive op de planning, waarin een nieuw gezelschap de uitdaging aangaat om zichzelf als leider beter te leren kennen. Heb je interesse om hieraan deel te nemen? Houd de komende tijd dan goed onze website en LinkedIn-pagina in de gaten voor meer informatie, of neem contact op met Willem via 038 455 6269.