Ga naar de inhoud
Groothuis Bouwgroep

Duurzaam bouwen aan ontwikkeling.

Voor wie: Logo Groothuis
Wat:
Ontwikkelassessment
Teamontwikkeling
Coaching

‘Groothuis gaat verder’; dat is de slogan die centraal staat bij Groothuis Bouwgroep. Het succesvolle familiebedrijf en Great Place To Work uit Genemuiden gaat veel verder dan het neerzetten van mooie gebouwen. Door professioneel mee te denken, te adviseren en in te spelen op de onderliggende behoeften van de klant, weten zij de beste vastgoedoplossingen te realiseren. Voor nu én de toekomst.

 

Voor Claudi Groothuis, algemeen directeur van Groothuis Bouwgroep, is het vanzelfsprekend dat ‘de mens’ een centrale rol speelt in deze aanpak. Want: ‘Met onze mensen creëren we de échte waarde voor onze opdrachtgevers’. Het bewaken van hun welzijn, het strategisch benutten en inzetten van hun talenten én het stimuleren van samenwerking is daarbij onmisbaar. Keyminds ondersteunt Groothuis sinds 2023 bij het verwezenlijken van deze ambities. Zo bouwt Groothuis samen met Keyminds aan een toekomstgerichte, lerende en wendbare organisatie.

Rentmeesterschap: verantwoordelijk en toekomstgericht

Bij Groothuis Bouwgroep gaat het succes verder dan de flinke groei die ze laten zien. Als alle elementen voor groei aanwezig zijn en deze worden bewaakt, dan is groei onvermijdelijk. Claudi gebruikt hiervoor de metafoor van een gezonde boom, die in een gezonde omgeving niet anders kan dan sterker worden en tot bloei komen: ‘Wij zijn als familiebedrijf diep geworteld in een stevige basis van normen en waarden. Onze strategie, processen en cultuur vormen een betrouwbare stam voor elke tak van onze organisatie, zodat deze kunnen gedijen en bloeien.’ Voor Groothuis staat ondernemerschap gelijk aan rentmeesterschap. Als organisatie zijn zij dienend voor mens en omgeving. Deze betrokkenheid is voelbaar in alle lagen van de organisatie; van de prettige ontvangst tot het persoonlijke contact met elkaar op de werkvloer en de aandacht voor verduurzaming en persoonlijke ontwikkeling. Je voelt: bij Groothuis krijgen mensen de kans om te bloeien en duurzaam bij te dragen, waardoor zowel de organisatie als de projecten toekomstbestendig zijn voor volgende generaties.

Foto Groothuis bouwgroep bouwhelm

De persoonlijke ervaring: je gunt iedereen een Keyscan

De persoonlijke ervaringen van Claudi en Ingrid Dekker, Manager Mens & Organisatie, hebben er uiteindelijk toe geleid dat de Keyscan het beginpunt is geworden van zelfontwikkeling en samenwerking binnen Groothuis Bouwgroep. Claudi: ‘Via via hadden we al goede verhalen over Keyminds gehoord, maar voor we begonnen waren we wel wat sceptisch en wisten we niet goed wat we konden verwachten’. Tót zij zelf een Keyscan terugkoppeling ontvingen. ‘Die was zó raak, in ongeveer 3 zinnen heb ik een goed beeld van mezelf. Tijdens de terugkoppeling werden alle beestjes heel gericht bij de naam genoemd. Ik was enthousiast.’ Ook Ingrid had een gelijksoortige ervaring. ‘En dat gun je collega’s dan natuurlijk ook!

 

Inmiddels heeft Keyminds de talenten van Managers en teamleiders en een aantal young potentials in kaart gebracht, en zijn er ook mensen aan de slag gegaan met het optimaal benutten van hun talenten via business coaching. Claudi: ‘We merken en ervaren verandering. Het versnelt de ontwikkeling en voegt echt waarde toe voor eenieder die het ondergaat. Wederzijdse verwachtingen en aannames over gedrag worden bespreekbaar, dialoog verbetert, en we merken dat we efficiënter samenwerken.

Foto Claudi en Ingrid Dekker

Het bewaken van welzijn én duurzaam inzetten op talent

Naast het waarborgen van het welzijn van medewerkers, benadrukt Groothuis het belang van duurzaam inzetten van talent. Medewerkers moeten de mogelijkheid hebben om zich gedurende hun loopbaan te ontwikkelen door verschillende rollen aan te nemen. Dit hoeft niet persé verticale groei te zijn; soms kan het ook inhouden dat een uitstekende vakman evolueert naar een mentorrol of leermeester voor anderen.

 

Voor het identificeren van (door)groeimogelijkheden wordt nu ook gebruik gemaakt van de Keyscan. Het inzicht dat de Keyscan geeft in aanwezige talenten en het ontwikkelbare potentieel, maakt dat mensen makkelijker hun rol vinden en de organisatie (nog) steviger begint te staan.

Het bewaken van welzijn én duurzaam inzetten op talent

Geïnspireerd door het verhaal van Groothuis Bouwgroep?

Wil jij ook meer zicht op de ontwikkelmogelijkheden van medewerkers en daarmee de strategische ontwikkeling van jouw organisatie? Wij vertellen je graag meer over de kansen én mogelijkheden die de Keyscan biedt.

Geïnspireerd door het verhaal van Groothuis Bouwgroep?