Ga naar de inhoud
Green Organics

Duurzaam doorgroeien met de Keyscan

Voor wie:
Wat:
Selectieassessment
Ontwikkelassessment
Wanneer Keyminds een organisatie kan helpen doorgroeien op een duurzame manier die bij hen past, is ons doel geslaagd. Helemaal wanneer het bedrijf daardoor nog meer positieve impact kan maken! Elke maand nemen wij je mee in het verhaal van een van onze opdrachtgevers, en waarom zij de Keyscan inzetten binnen hun organisatie. Vandaag vertellen we je over Green Organics. Inmiddels werken we al drie jaar samen en maakt Green Organics gebruik van onze selectieprocedures en ontwikkelassessments. Met succes!

Wie is Green Organics?

Green Organics is een handelsorganisatie die de vraag en het aanbod van biologische AFG goed en duurzaam op elkaar afstemt. Door exact te weten welke producten in welke hoeveelheid verkocht kunnen worden en daar de productie op af te stemmen, pakken ze overproductie en voedselverspilling bij de bron aan. Met recht is Green Organics trots op het feit dat ze 100% biologisch produceren. Dat een bedrijf dat de ontwikkeling van milieu en omgeving op een positieve en transparante manier bevordert, ook de ontwikkeling van haar medewerkers hoog in het vaandel heeft staan, komt natuurlijk niet als een verrassing.

Start samenwerking

Jan Groen, oprichter en eigenaar van Green Organics, startte zijn onderneming 21 jaar geleden. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot datzelfde aantal medewerkers en hoewel dat vooral de mooie voortgang van Green Organics weergeeft, brengt groei ook een nieuwe dynamiek en nieuwe uitdagingen met zich mee. Want hoe kan iedereen op zijn of haar eigen manier waarde aan het bedrijf blijven leveren? Maar ook: wat voor personen heb je in huis en hoe kan iedereen goed met elkaar omgaan? Vragen waar niet iedere organisatie zomaar een antwoord heeft. Green Organics werkte daarom al met een tool tijdens de selectieprocedure van nieuwe medewerkers om de juiste persoon te selecteren. Drie jaar geleden vonden ze het tijd voor een volgende stap met meer verdieping. Op dat moment maakte Jan kennis met Willem en Theun, mede-eigenaren van Keyminds, en zo begon het spreekwoordelijke balletje te rollen. Nu zet Green Organics de Keyscan niet alleen in bij selectieprocedures, maar gebruiken ze het ook om de ontwikkeling van hun huidige medewerkers vorm te geven. Hierdoor weten ze precies welke profielen er binnen hun organisatie aanwezig zijn en hoe ze die optimaal kunnen inzetten.

Start samenwerking.

Ervaring met de Keyscan

Green Organics vindt het belangrijk om goed te kijken wat iemand nodig heeft om zelf lekker in zijn of haar vel te zitten op de werkvloer. Vervolgens wordt de Keyscan ingezet om de vertaling te maken naar de eigenschappen die goed bij de organisatie passen. Passie, ijver en kennis, aldus Ellen Walta, Manager Financiën en inmiddels ervaringsdeskundige op het gebied van de Keyscan bij Green Organics. Door te ontdekken waar iemand al goed in is, op welke gebieden hij of zij zich nog kan ontwikkelen en daar vervolgens actie in te ondernemen, houdt zij samen met de rest van de organisatie de werksituatie gezond en plezierig voor iedereen. “Door de manier waarop de test wordt afgenomen, kun je heel veel uit iemands DNA, iemands persoonlijkheid halen – zonder iemand in hokjes of vakjes te stoppen. De resultaten zijn heel herkenbaar, dat is erg fijn. Wat ons ook een goede houvast geeft, is de duidelijke terugkoppeling die je krijgt met tips en hoe je de scan moet lezen,” zegt Ellen. Mooie woorden – daar gaat ons hart dan weer sneller van kloppen!

Geïnspireerd?

Vanuit Keyminds vinden we het een van de mooiste dingen om opdrachtgevers te ondersteunen zodat zij hun werk goed kunnen uitoefenen. Hoe tof is het om een organisatie als Green Organics, die zich inzet voor een betere wereld, te mogen helpen? Ben je geïnspireerd door dit verhaal en wil jij de talenten van je medewerkers ook laten floreren? Lees dan meer over de Keyscan of neem contact met ons op over de mogelijkheden voor jouw organisatie!