Ga naar de inhoud
Omnis Advies

Een kijkje in de spiegel

Voor wie: Omnis logo
Wat:
Ontwikkelassessment

Elke maand neemt Keyminds je mee in het verhaal van een van onze opdrachtgevers en gebruikers van onze Keyscan. Wat brengt de Keyscan hen als organisatie? Wat maakt het werken met de Keyscan zo waardevol? En welke verschillen merken zij op de werkvloer sinds de toepassing van het assessment? Deze keer geeft Jeroen Doornbos, directeur van Omnis Financieel Advies uit Lelystad, antwoord op deze (en meer) vragen!

Omnis Financieel Advies is ontstaan vanuit de wil en visie om het ‘anders te doen’. In 2004 richtten Jeroen Doornbos en zijn compagnon daarom Omnis Financieel Advies samen op. Zij wilden hun klanten vooral financieel advies geven op basis van hun behoefte en persoonlijke situatie. Sinds het afgelopen decennium focust Omnis Financieel Advies zich ook op maatschappelijke thema’s in de financiële wereld, zoals financieel advies voor mensen met een chronische aandoening. Het is dus geen verrassing dat deze organisatie het welzijn van medewerkers hoog op de agenda heeft staan.

Positieve ontwikkeling

Circa vijf jaar geleden hoorde Jeroen voor het eerst over de Keyscan, toen hij bij een van Keyminds’ kennissessies aanwezig was. Zijn interesse was al snel gewekt: “Die presentatie en het gesprek dat daaruit volgde met Theun en Willemijn vond ik heel interessant. Samen hebben we gekeken of onze medewerkers (tien op moment van schrijven) ook iets zouden kunnen hebben aan de Keyscan. Inmiddels hebben drie collega’s en ikzelf gebruik gemaakt van het ontwikkelassessment. Zo zijn we erachter gekomen wat wel én niet bij hen en bij de organisatie past. Dat is een positieve ontwikkeling.”

Een kijkje in de spiegel

Momenteel zet Omnis Financieel Advies de Keyscan dus in ter ontwikkeling van hun huidige medewerkers. Dat geeft een hoop nieuwe inzichten. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat zouden ze graag willen doen? Waar zijn ze goed in en hoe kan het bedrijf daar het beste mee omgaan? “Zelf vind ik het prettig om af en toe een spiegel voor te krijgen en daarmee aan het werk te gaan,” antwoordt Jeroen op de vraag wat zijn eigen ervaring is met de Keyscan. “Door de Keyscan heb ik zelf ook keuzes gemaakt om bepaalde dingen op de werkvloer juist wel of niet meer te doen en die door anderen te laten oppakken, die daar beter in zijn of meer voldoening uithalen. Dat geeft mij zelf meer rust en meer plezier in mijn werk.” En dat sluit perfect aan op de visie van waaruit Jeroen en zijn compagnon Omnis Financieel Advies al die jaren geleden zijn gestart: het beste voor de klant én het beste voor de medewerker. Jeroen: “Want iemand die bij ons werkt moet datgene doen wat hij of zij leuk vindt en waar hij of zij goed in is. En gelukkig heeft dat meestal met elkaar te maken!”

Ook enthousiast?

Bij Keyminds vinden we het een van de mooiste dingen als we een organisatie kunnen helpen haar medewerkers op de juiste plek te zetten. Hoe gaaf is het om een langdurige connectie als Omnis Financieel Advies daarbij te kunnen ondersteunen? Word jij enthousiast van deze case en wil jij je medewerkers én jezelf ook een spiegel voorhouden en samen verder groeien? Lees dan meer over de Keyscan, onze coachtrajecten of neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw organisatie!