Mensen duurzaam verbinden aan jouw organisatie of team begint bij een goede selectieprocedure. Je hoopt een match te vinden voor langere tijd, maar soms kan die verwachting toch niet worden waargemaakt. Hoe voorkom je dat je investeert in iemand die uiteindelijk niet past?
Selectieassessment
Een nieuwe medewerker aannemen: het is een hele uitdaging op zich. Zelfs na uitgebreide sollicitatiegesprekken, assessments, rollenspellen en capaciteitentesten kan het gebeuren dat je een ongeschikte kandidaat aanneemt. Hoe kan dat?
De kans is groot dat dit niet aan jouw inzet ligt, maar aan de methodes/assessments die een incompleet beeld geven van iemands competenties. Deze methodes zijn namelijk alleen gericht op aangeleerd gedrag en laten natuurlijke gedrag volledig buiten beschouwing. Dat terwijl in iemands aangeboren talenten juist hun kracht schuilt!
Ons selectieassessment, de Keyscan, houdt rekening met zowel de ontwikkelde als de natuurlijke gedragingen van een kandidaat. Hierdoor maakt de Keyscan inzichtelijk welk gedrag de kandidaat onder druk kan gaan vertonen, hoe hij of zij past binnen een team en welk doorgroeipotentieel de kandidaat nog bezit. Een unieke, wetenschappelijke methode!

Duurzame aanstelling
De Keyscan laat zien welke gevolgen het gedrag van een potentiële werknemer met zich meebrengen. Ontwikkeld gedrag dat niet bij de natuurlijke aanleg hoort, kan uiteindelijk namelijk schadelijk zijn voor de resultaten van jouw team of bedrijf. Dat komt doordat deze kwetsbare kwaliteiten vervormen of verdwijnen als iemand stress ervaart. Dat terwijl natuurlijke kwaliteiten juist consistent blijven onder druk.
Door met ons selectieassessment alleen te selecteren op gedrag dat daadwerkelijk bij iemands natuurlijke aanleg past, verzekeren wij dat een kandidaat ook in de toekomst succesvol blijft functioneren.

Groei naar de toekomst
Naast het ontwikkelde gedrag van de kandidaat, brengt de Keyscan ook niet-waarneembaar gedrag in kaart. Hiermee bedoelen we iemands natuurlijke gedrag dat (nog) niet is ontwikkeld, maar waar wel potentie in schuilt.
Door deze kwaliteiten mee te nemen in het selectieassessment, wordt duidelijk welke talenten een kandidaat wel en niet bezit. Als de kandidaat geschikt is en wordt aangenomen, weet je ook meteen hoe hij of zij zich in de toekomst kan gaan ontwikkelen binnen de functie en organisatie.

Onze werkwijze
1. Inventarisatie
Aan de hand van de functieomschrijving(en) stellen we samen met de opdrachtgever de selectiecriteria vast. Deze zijn het uitgangspunt bij de start van de selectieprocedure.
2. Online Keyscan
De kandidaat vult de online Keyscan en capaciteitentesten in.
3. Persoonlijk selectiegesprek
De kandidaat krijgt een persoonlijke terugkoppeling, toegespitst op de betreffende functie. In dit gesprek bespreken we onder andere de kwaliteiten en aandachtspunten in relatie tot de functie.
4. Samenstellen van het selectierapport
Onze Keyminds-consultant documenteert de resultaten en de samenvatting van het gesprek in een uitgebreid verslag. Het verslag wordt afgesloten met een concreet advies over de aanstelling van de kandidaat.
5. Feedback aan leidinggevende of hiring manager
Na akkoord van de kandidaat ontvangt de opdrachtgever de resultaten van de metingen en geven we persoonlijke feedback over de matching. Bij de aanstelling worden er ook concrete handvatten voor aansturing van de medewerker gegeven.

Opdrachtgevers over de Keyscan
Na de Keyscan en de persoonlijke terugkoppeling weet jij…
√ Of een kandidaat de capaciteiten en het gedrag bezit om de betreffende functie goed uit te voeren;
√ Welke valkuilen de kandidaat zal tegenkomen wanneer hij of zij onder stress komt te staan;
√ Welke ontwikkelingen een kandidaat in de toekomst nog door kan maken;
√ Hoe jij als leidinggevende deze ontwikkeling in gang kan zetten.
Met het selectieassessment heb je een solide basis om de persoonlijke ontwikkeling van je nieuwe medewerker in gang te zetten én in gang te houden. De input van de Keyscan kun je nog zeker twee jaar gebruiken in evaluatie- en functioneringsgesprekken.
