Keyscan selectieassessment

Mensen duurzaam verbinden aan jouw organisatie of team begint bij een goede selectieprocedure. Je hoopt een match te hebben voor langere tijd, maar soms blijkt dat de verwachting niet helemaal kan worden waargemaakt. Hoe voorkom je dat je investeert in onjuiste personen?

Neem jij ondanks meerdere sollicitatiegesprekken, assessments, rollenspellen en capactiteitentesten tóch nog wel eens een ongeschikte kandidaat aan?

Grote kans dat het niet aan jouw inzet ligt, maar simpelweg aan de methodes die geen rekening houden met het gedrag dat iemand laat zien natuurlijk (oftewel aangeboren) of kwetsbaar (oftewel aangeleerd) is!

Met de Keyscan kun je inzichtelijk maken welk gedrag de kandidaat onder druk kan gaan vertonen, hoe hij of zij past binnen een team of de bedrijfscultuur en hoeveel doorgroeipotentieel een kandidaat nog bezit. Een unieke methode!

Bel mij voor een kennismaking

Duurzame aanstelling

Aangeleerd gedrag dat niet bij de natuurlijke aanleg hoort, zal uiteindelijk schadelijk zijn voor de resultaten van jouw team of bedrijf. 

Waar kwetsbare kwaliteiten vervormen of verdwijnen onder druk, blijven natuurlijke kwaliteiten consistent.

Door alleen te selecteren op gedrag dat écht bij iemands natuurlijke aanleg past, verzekeren we dat een medewerker ook in de toekomst blijft functioneren. 

 

Groei naar de toekomst

Daarnaast brengt de Keyscan ook niet-waarneembaar gedrag in kaart.

Op die manier wordt duidelijk welke talenten een kandidaat wél en niet bezit, en hoe hij/zij zich naar de toekomst nog kan ontwikkelen binnen de functie of organisatie.

Onze werkwijze

1. Inventarisatie

Aan de hand van de functieomschrijving(en), stellen we samen met de opdrachtgever de selectiecriteria vast. Deze zijn het uitgangspunt bij de start van de selectieprocedure.

2. Online meting

De kandidaat vult de online metingen in (Keyscan + capaciteitentesten).

3. Persoonlijk selectiegesprek

De kandidaat krijgt een persoonlijke terugkoppeling, toegespitst op de functie. In dit gesprek bespreken we onder andere de kwaliteiten en aandachtspunten in relatie tot de functie.

4. Samenstellen selectierapport

De Keyminds-consultant documenteert de resultaten én de samenvatting van het gesprek in een verslag dat afsluit met een concreet advies betreffende de aanstelling van de kandidaat.

5. Feedback leidinggevende of hiring manager

Na akkoord van de kandidaat, krijgt de opdrachtgever de resultaten van de metingen en persoonlijke feedback over de matching. Bij aanstelling worden er concrete handvatten voor aansturing en managementtips gegeven.

Anderen over de Keyscan

Bijzonder hoe in slechts 15 minuten, door het kiezen van een aantal plaatjes, een zeer compleet en juist profiel tot stand komt. De uitgebreide en duidelijke terugkoppeling zorgt ervoor dat de rapportage goed leesbaar en veelzijdig bruikbaar is. Ik zie de Keyscan dan ook als een zeer waardevolle stap in een recruitmentprocedure!

Angela de NobelHR Advisor, Novo Nordisk B.V.

Om een zo sterk mogelijke match te creëren, maken wij al enige tijd gebruik van het Keyminds assessment. Deze unieke meting heeft ervoor gezorgd dat voorgestelde kandidaten steeds beter aansluiten bij de wensen van onze opdrachtgevers.

HR consultantRecruitmentbureau zorg

Het assessment geeft op een efficiënte wijze inzicht in je competenties. En hoe waardevol is het wel niet dat je daarbij concrete adviezen krijgt hoe om te gaan met natuurlijke valkuilen in relatie tot de nieuwe functie die je gaat uitoefenen?

Freddie IJsselsteinSales Manager NL, All Modul

We hebben gemerkt dat de Keyscan het gesprek met de kandidaten verdiept. Door het zorgvuldige rapport én het selectiegesprek komt soms duidelijk naar voren dat de kandidaat toch onvoldoende matcht met de functie. Daarnaast geeft de Keyscan een startpunt voor ontwikkeling bij aanvang van een functie.

Astrid ter KeursHR adviseur zorginstelling

Na de Keyscan én de persoonlijke terugkoppeling weet jij:

  Of een kandidaat nu de capaciteiten én het gedrag bezit om de functie goed uit te kunnen voeren;


Welke valkuilen de kandidaat zal tegenkomen wanneer hij of zij onder stress komt te staan;


Welke ontwikkeling een kandidaat naar de toekomst nog door kan maken;


Hoe de leidinggevende deze ontwikkeling in gang kan zetten.

Zelf de juiste kandidaten selecteren voor jouw organisatie?

Lees meer over de Keyminds Academy