Ga naar de inhoud
Doorbreek patronen in jouw organisatie met een professionele organisatieopstelling bij Keyminds in Zwolle

Bij Keyminds zijn we experts in selectie van talent, ontwikkeling en strategisch advies voor organisaties. Wij ondersteunen bedrijven, leiders, teams en individuen om te groeien door hun ware potentie optimaal te benutten. Dankzij onze jarenlange ervaring in organisatieontwikkeling, weten we dat een organisatieopstelling vaak de sleutel kan zijn tot doorbraken in professionele groei. Keyminds is gevestigd in Zwolle. Een organisatieopstelling in onze prettige en professionele ruimte kan de eerste stap zijn naar verandering binnen jouw organisatie!

Wat is een organisatieopstelling?

Een organisatieopstelling is een krachtige onderzoeksmethode die inzicht geeft in de onbewuste dynamieken binnen een organisatie. Mensen en organisaties functioneren als een systeem, waarbij onbewuste patronen de effectiviteit kunnen beïnvloeden. Een organisatieopstelling maakt deze onzichtbare relaties en patronen zichtbaar, wat vaak direct effect heeft en het startpunt kan zijn voor het kiezen van effectieve interventies. Tijdens een opstelling vertegenwoordigen representanten de verschillende elementen van de organisatie, zoals mensen, afdelingen of ideeën. Dit maakt duidelijk welke belemmerende patronen een soepele samenwerking en verdere ontwikkeling in de weg staan.

Selectieassessment

Waarom kiezen voor een organisatieopstelling bij Keyminds in Zwolle?

Keyminds helpt al jaren leiders, teams en individuen om te werken vanuit hun echte talenten. Onze analyses zijn grondig en onze adviezen praktisch en verrassend. We bespreken de lastigste onderwerpen op een luchtige en humorvolle manier. Deze aanpak gebruiken we ook bij organisatieopstellingen en de stappen daarna. Een organisatieopstelling kan precies dat inzicht geven dat nodig is voor vooruitgang. Maar wat daarna komt, is net zo belangrijk. Hoe ga je samen de gewenste ontwikkeling doormaken? Wat heb je daarvoor nodig? Wie doet wat? Onze ervaren consultants en coaches staan klaar om je organisatie hierbij te ondersteunen.

Keyminds Consulting Heleen en Willemijn

De voordelen van een organisatieopstelling

Veel organisaties hebben te maken met ‘gedoe’ of problemen met bedrijfscultuur, ingesleten patronen, lage betrokkenheid van medewerkers, conflicten tussen afdelingen, een hoog ziekteverzuim. Dit zijn symptomen van diepere onderliggende problemen. Een organisatieopstelling biedt inzicht in zowel de zichtbare symptomen, als de onderstroom (de onzichtbare dynamieken) binnen jouw organisatie.

Hoe werkt een organisatieopstelling?

  • Inventarisatie en analyse: Wat is het probleem, hoe is het ontstaan en wie of wat speelt een rol?
  • Vraagstelling: Welke vragen willen we beantwoorden en welke inzichten willen we verkrijgen?
  • Bepaling van elementen: We bepalen welke elementen een rol spelen, zoals aandeelhouders, management, afdelingen, klanten, personeel en producten.
  • Opstelling: We zetten het bewuste en onbewuste beeld van de organisatie neer in de ruimte, vertegenwoordigd door representanten van het idee of element.
  • Interventies: We voeren corrigerende acties uit die nodig zijn om de balans in het systeem te herstellen.
  • Evaluatie: We evalueren de inzichten, uitkomsten en het proces van de organisatieopstelling.
  • Opvolging: We bepalen mogelijke vervolgacties zoals individuele coaching of begeleiding, het aanstellen van nieuw talent om het team completer te maken of het maken van strategische keuzes.
Keyminds Ellen en Esther

Start de verandering vandaag

Wil je de verborgen dynamieken binnen jouw organisatie blootleggen en effectieve oplossingen vinden voor jouw vraagstukken? Neem contact op met Keyminds in Zwolle en ontdek wat een professionele organisatieopstelling voor jouw organisatie kan betekenen. Onze ervaren consultants staan klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. Wij zijn gedreven en ervaren in het bieden van begeleiding na de opstelling zodat inzichten leiden tot verandering.

 

Neem vandaag nog contact met ons op voor de doorbraak in jouw organisatie!

Ellen en Willem van Keyminds foto