Ga naar de inhoud
Hoe motiveer ik mijn medewerkers?

Medewerkers motiveren. Hoe doe ik dat?

Een van de grootste uitdagingen van leidinggevenden is om hun team gemotiveerd te houden. Dat medewerkers hun werk goed uitvoeren is één, maar hoe zorg je ervoor dat ze hun werk ook leuk blijven vinden, zelf met initiatieven komen en graag die stap extra zetten? Een goede manier om je medewerkers te motiveren is om ze de mogelijkheid tot ontwikkeling te blijven bieden. Zo weten ze dat ze nooit ‘vast’ zitten in hun huidige baan en handelen ze vanuit een intrinsieke motivatie wanneer ze hun werk uitvoeren.

Betrokkenheid bij je team.

Medewerkers motiveren om hun werk zo optimaal mogelijk voor de organisatie uit te voeren, vergt de nodige betrokkenheid. Betrokkenheid komt van twee kanten: als jouw medewerkers vinden dat jij als leidinggevende bij hen betrokken bent, voelen ze zich meer een onderdeel van de organisatie en raken ze sneller gemotiveerd om het onderste uit de kan te halen. Dit bereik je onder andere door de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers hoog in het vaandel te hebben staan. Geeft je medewerker aan op zoek te zijn naar ‘meer’? Of heb je het idee dat iemand uit je team veel beter tot zijn of haar recht komt in een andere rol binnen de organisatie? Dan kun je naast een verticale promotie ook een horizontale shift voor je medewerker overwegen. Ook kan er sprake zijn van een gehele teamontwikkeling. Door het team te motiveren en zorgen voor een goede samenwerking onderling.

Team ontwikkeling past de medewerker in jouw team.

Medewerkers succesvol motiveren.

Keyminds werkt met de Keyscan om de ontwikkeling van jouw medewerkers te bevorderen. De Keyscan is een tool die zich niet zomaar richt op competenties, maar op gedrag. Door te kijken naar zowel het aangeleerde als het aangeboren gedrag van een persoon, worden zijn of haar talenten en valkuilen aan het licht gebracht. Hieruit kan dus heel goed blijken dat iemand werkt
vanuit aangeleerde gedragingen in plaats van aangeboren talenten, wat zou kunnen verklaren waarom het lastig was om een van je medewerkers te motiveren. Door samen deze talenten bloot te leggen en op basis daarvan een passende rol voor je medewerker te creëren, zul je zien dat je medewerker, je team én de organisatie succesvoller gaan opereren.

Het beste selectieassessment door inzicht in authentieke talenten en aangeleerd gedrag. Een krachtig assessment door persoonlijkheid in kaart te brengen.

Keyminds helpt je verder.

Wil jij ook je medewerkers motiveren om het beste en het meeste plezier uit hun werk te halen? Wij helpen je graag verder. Aan de hand van ons ontwikkelassessment kom jij erachter wat de drijfveren, talenten en motivaties zijn van jouw medewerkers. Zo kun je samen verder bouwen aan een succesvolle toekomst. Wil je meer weten over onze assessments of de Keyscan? Neem dan vooral
contact met ons op. We staan je graag te woord!

Teamontwikkeling training voor betere teamdynamiek.