Ga naar de inhoud
Ontwikkel je MT met Keyminds: een duurzame strategie naar succes

Verbeter samenstelling en samenwerking van jouw managementteam

Keyminds laat organisaties floreren vanuit authentiek talent. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van managementteams door samenwerking én samenstelling te versterken. Door de slimme inzet van onze unieke Keyscan, kunnen we ook het MT van jouw organisatie ondersteunen om beter samen te werken en gerichter, vanuit authentieke talenten, de opdracht van de organisatie uit de voeren.

Selectieassessment

Een effectief MT door zicht op Talent

Vaak is het MT verantwoordelijk voor het bepalen en bewaken van de lange termijnvisie, de kaders, besluitvorming en het leiden van de organisatie op hoofdlijnen. Wat maakt een managementteam echt effectief? Dit gaat veel verder dan individuele toppresteerders die aansturen. In een sterk MT zijn diverse talenten, kwaliteiten en persoonlijkheden gebundeld, die elkaar versterken en aanvullen, waarin blinde vlekken geen kans krijgen. Een krachtig MT bevat idealiter verschillende persoonlijkheden met elk unieke (leidinggevende) kwaliteiten zoals visie, daadkracht, verbinding, leiderschap, realisme en inhoudelijke expertise. Wanneer MT leden hun kwaliteiten in de juiste context kunnen inzetten, en constructief kunnen samen werken, maakt het MT echt impact. Dit succes merk je terug in de hele organisatie.

 

Een krachtige mix van deze kwaliteiten in het MT maken dat een organisatie flexibel en veerkrachtig, ongeacht de uitdagingen die zich voordoen. Keyminds maakt inzichtelijk over welke talenten jouw MT beschikt, wat ontbreekt, en wat jullie praktisch kunnen doen om te groeien en een ideale context te creëren voor maximale impact.

Ontdek de juiste stap vooruit met Keyminds

Keyminds heeft een unieke aanpak om managementteams te laten excelleren en de samenwerking te verbeteren. Met onze Keyscan voor managementteams creëren wij duidelijk, concreet en objectief zicht op de natuurlijke aanleg, de talenten en het potentieel van elke kandidaat of elk MT lid. Maar ook brengen wij de meest urgente belemmeringen in kaart van elk MT-lid als individu.

 

Hierdoor ontstaat er ook zicht op kansen en uitdagingen op teamniveau.  Een helder beeld van de kracht en zwakte van jouw MT. En daarmee is het niet klaar. Op basis van jouw behoeften en onze ruime ervaring en expertise ontwikkelen we concrete adviezen die jouw organisatie echt vooruit helpen. Zo garanderen we de wendbaarheid en duurzaam succes van jouw organisatie.

Het juiste advies bij elke fase van jouw MT

Niet elk MT is hetzelfde, en MT-ontwikkeling vereist maatwerk. Naarmate een bedrijf groeit, wordt een goed georganiseerd en effectief managementteam steeds belangrijker. In de beginfase van een bedrijf is de ondernemer meestal degene die de leiding heeft en wordt de strategie ongeveer besproken tijdens de lunch. Maar, als de organisatie groeit, er meer mensen worden aangenomen en de communicatielijnen ingewikkelder worden, dan wordt een managementteam onmisbaar. Keyminds biedt op verschillende manieren ondersteuning om met zekerheid en vertrouwen de juiste keuzes te maken bij het vormen, vergroten óf versterken van een MT.

 

Ook als er nog geen, of een klein MT bestaat, kun je bij ons terecht. Welke mensen uit jouw organisatie kunnen het beste een management rol invullen? Met onze jarenlange ervaring, waarin wij meer dan 100 MT’s hebben versterkt en geoptimaliseerd kunnen wij gerust zeggen dat wij hier in zijn gespecialiseerd. Bekijk één onze cases voor een praktijkvoorbeeld om een beter beeld te krijgen.

teamontwikkeling door assessment

Selectie, ontwikkeling of vorming van het MT?

Wat is nodig voor het vormen en ontwikkelen van een MT? Vaak bestaat in de eerste fase het MT uit de ondernemer, iemand die zich bezighoudt met de commerciële kant en iemand die verantwoordelijk is voor de operationele kant van het bedrijf. Groeit de organisatie, dan groeit het MT mee. Het komt heel regelmatig voor dat er operationeel sterke mensen een plek vinden in een MT van een groeiende organisatie. Uit onderzoek en ervaring blijkt dat operationeel succes weinig garantie biedt voor een succesvolle bekleding van een MT positie. In een dergelijke doorgroeisituatie raden wij vaak aan aan om een ambitieassessment of selectieassessment in te zetten om écht zicht te krijgen op kwaliteiten  die van waarde zijn in een managementteam.

het uitvoeren van een selectieassessment of ontwikkelassessment om de beste kandidaat te vinden

Wat kan Keyminds betekenen voorde ontwikkeling van jouw MT

Met een diversiteit en aan talent en persoonlijkheid, voorkom je blinde vlekken en kan een organisatie maximaal profiteren van een gedegen aanpak zonder tunnelvisie. Om een dergelijk MT te laten floreren wil je een stabiele omgeving waarin vanuit vertrouwen, constructief conflict kan plaatsvinden en waar MT leden verantwoordelijkheid nemen en eigenaarschap. Keyminds brengt talent in kaart en bouwt aan een positief werkklimaat door vertrouwen en eigenaarschap.

 

Bij Keyminds begrijpen wij dat het vormen en versterken van een managementteam geen gemakkelijke taak is. Daarom bieden we expertise en ondersteuning op maat, gebaseerd op meer dan 100 succesvolle trajecten waarbij we organisaties hebben geholpen om hun managementteams te versterken en te optimaliseren. Of je nu een nieuw team wilt samenstellen, je huidige team wilt uitbreiden, of simpelweg je bestaande team wilt versterken – wij zijn er om je te begeleiden bij elke stap van het proces. Hierdoor gaat jouw MT je met impact en vertrouwen de toekomst tegemoet.