Ga naar de inhoud
Talentmanagementstrategie

Optimaliseer je talentstrategie met Keyminds

Maak het verschil met talent op de juiste plaats

Een slimme talentstrategie, ook wel talentmanagementstrategie, is essentieel voor elk succesvol bedrijf om de juiste mensen aan te trekken, de ontwikkelen én te behouden. Keyminds ondersteunt organisaties bij de selectie, ontwikkeling en coaching van medewerkers, en helpt organisaties dit te doen op een manier die bij hén past. Ben jij benieuwd hoe dit werkt? Een talentstrategie is namelijk geen copy paste, maar maatwerk dat voortkomt vanuit de kernwaarden van jouw organisatie. We nemen je mee!

Wat is een strategie voor talentmanagement?

Een talentmanagementstrategie is een geheel aan plannen en acties dat ervoor moeten zorgen dat er optimaal van het talent binnen de organisatie gebruik gemaakt wordt. De talentstrategie vloeit daarmee vaak voort uit de visie en kernwaarden van een organisatie, en weerspiegeld deze waarden. Het is een overkoepelend plan van aanpak, vaak met meerdere pijlers, die de verschillende facetten van talentmanagement omvatten. Denk bijvoorbeeld aan selectie, on-boarding en off-boarding, maar ook aan een vitaliteitsbeleid, interne mobiliteit en leiderschapsontwikkeling. Kortom, de talentmanagementstrategie gaat over het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talent binnen de organisatie.

De belangrijkste elementen van een talentstrategie

Om talent effectief in te zetten, is het noodzakelijk om te onderzoeken en duidelijk te definiëren welke vaardigheden en competenties nodig zijn om de bedrijfsdoelen te bereiken. Bij Keyminds bieden we ondersteuning bij elke fase van jouw talentstrategie of talentmanagementstrategie:

 

  1. Inventarisatie van behoefte: Waar staan jullie nu en waar willen jullie naartoe? Met onze jarenlange expertise heeft Keyminds diepgaande kennis opgebouwd in het verbinden van bedrijfsdoelen en -ambities met de juiste talenten en competenties. We fungeren als een krachtige sparringpartner om te analyseren wat jullie als organisatie nodig hebben om de volgende stap te zetten.
  2. Welk talent heb je al in huis? Via ons ontwikkelassessment brengen wij talenten van bestaande medewerkers of teams in kaart. En wordt duidelijk welke talenten aanwezig, afwezig of misschien aanwezig maar onbenut zijn, en wat de concrete stappen zijn om deze effectief in te zetten.
  3. Selecteren: Wanneer je weet wat je in huis hebt, weet je ook wat je mist. Op basis van bestaande teams én de vastgestelde organisatiedoelstellingen, wordt het makkelijker om gericht naar de juiste mensen voor jouw organisatie te zoeken.
  4. Ontwikkeling en training: Hoe zet je gericht in op ontwikkeling? Organisaties willen hun mensen graag ontwikkeling en groei bieden, maar worstelen wel eens hoe ze dit gericht en met de gewenste uitkomst kunnen doen. Keyminds helpt organisaties te investeren talenten op een manier die aansluit bij het individu.
  5. Evaluatiestructuur & feedback: Ontwikkeling is een continu proces. Keyminds biedt ondersteuning bij het opzetten van een cyclus voor het evalueren van performance en het verstrekken van constructieve feedback om de groei van medewerkers te stimuleren. Zo blijft groei en ontwikkeling gegarandeerd!
  6. Bedrijfsopvolging & toekomstig leiderschap: De continuïteit van leiderschap binnen een organisatie vraagt om een proactieve aanpak. Met behulp van onze Keyscan kunnen we leiderschapstalent binnen de organisatie vroegtijdig identificeren en begeleiden binnen een transitie.