Ga naar de inhoud
Een selectieassessment als sleutel tot succesvolle groei

Een slimme investering in jouw organisatie.

Met het unieke Keyscan selectieassessment krijg je snel en diepgaand inzicht in het talent van jouw nieuwe medewerker.

Vijf redenen waarom een selectieassessment een slimme investering is

 

 

In de huidige arbeidsmarkt is het cruciaal om de juiste kandidaat voor een functie te vinden. Een selectieassessment kan hierbij de sleutel tot succes zijn en is een slimme investering in de toekomst. Waarom loont het inzetten van een selectieassessment in jouw organisatie? Hier noemen we vijf redenen waarom een selectieassessment een slimme investering is om jouw organisatie duurzaam te laten groeien!

  • De beste match: het Keyscan selectieassessment evalueert het ware talent van jouw kandidaat, de competenties, vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken, waardoor je een realistisch beeld krijgt van het daadwerkelijke gedrag dat jouw kandidaat op lange termijn en ook onder stress laat zien.
  • Verminder foute aannames: Het verkeerd inschatten van een kandidaat kan op de lange termijn erg kostbaar zijn, zowel in termen van geld, tijd en bedrijfscultuur. Met het Keyscan selectieassessment minimaliseer je het risico op een foute aanname.
  • Objectiviteit en Transparantie: een selectieassessment van Keyminds biedt een gestandaardiseerde en objectieve methode om kandidaten te beoordelen. Dit zorgt voor eerlijkheid in het selectieproces en vermindert de kans op vooringenomenheid.
  • Bespaar tijd en geld: Door de inzet van een selectieassessment kun je efficiënter kandidaten filteren. Je ziet direct, kristalhelder wat je van een kandidaat kunt verwachten ook op de langere termijn. Dit bespaart veel tijd, interviews en kosten in het wervingsproces.
  • Verhoog medewerkerstevredenheid en behoud talent: door de juiste mensen voor de juiste functies te kiezen, bevorder je een positieve werkomgeving. Medewerkers die goed passen bij hun rol en organisatiecultuur zijn tevredener en blijven langer bij het bedrijf.
  • Inzicht in potentiële groei: Het Keyscan selectieassessment laat niet alleen zien of een kandidaat nu geschikt is voor de functie, maar brengt ook in kaart welke potentie de kandidaat nog kan vervolmaken op termijn.
Ons team neemt verschillende soorten assessments af, draagt bij aan teamontwikkeling en leiderschap.

Kies het assessment dat bij jouw situatie past.

De Keyscan vormt de basis van al onze assessments. Met de resultaten van de Keyscan kun je namelijk in iedere situatie aan de slag. Je hebt als het ware een blauwprint van jouw medewerker waarmee je nu verder kunt bouwen aan het totaalproject: jouw organisatie.

Ben je benieuwd naar het ontwikkelpotentieel van jouw medewerker of gun je ze het inzicht in wie ze zijn en wie ze kunnen worden? Dan is het ontwikkelassessment de juiste tool. Het is ook mogelijk om het ontwikkelassessment bij verschillende medewerkers te laten afnemen en vervolgens diverse sessies met deze collega’s te organiseren om als team nader tot elkaar te komen. Dit is ons teamontwikkelingsassessment – veel gebruikt binnen managementteams waar botsende karaktereigenschappen voorkomen. Dit zorgt ervoor dat er beter kan worden samengewerkt binnen de teams en daardoor zal je medewerkers behouden.

De Keyscan wordt ook ingezet bij de start van het Business Coaching-traject. Wil jij weten hoe je effectiever met jouw persoonlijk leiderschap aan de slag kunt? Dan is dit het assessment voor jou. Tot slot kan de Keyscan niet alleen gebruikt worden ten behoeve van het behoud van personeel, maar ook als selectieassessment. Wil je toch dat talent aantrekken of er 100% zeker van zijn dat een kandidaat goed bij jouw organisatie en de functie past? Met ons selectieassessment kun je kandidaten binnenhalen én medewerkers behouden. Een gouden combinatie!

Een voorbeeld van coaching en talentontwikkeling door onze business coaches Zwolle