Ga naar de inhoud
Selecteer de juiste kandidaat voor nu en in de toekomst.

Selectieassessment Zwolle

Optimaliseer het selectie- en ontwikkelproces van je (nieuwe) medewerker in Zwolle.

De sollicitatieprocedure – voor veel organisaties blijft het een grote gok. In hoeverre kun je in een paar gesprekken daadwerkelijk weten of een kandidaat geschikt is voor de functie en ook nog eens binnen je huidige team ‘past’? Het is dan ook eerder realiteit dan fictie dat veel bedrijven er na een paar maanden achter komen dat er toch geen goede match is tussen de nieuwe werknemer en de organisatie. Gelukkig is er een manier om dat te voorkomen. Niet met een persoonlijkheidstest, niet met een rollenspel, maar met een uitgebreid selectieassessment in Zwolle.

Uitvoering van een selectieassessment of ontwikkelassessment in Amsterdam

Waarom een assessment bij Keyminds in Zwolle?

Heb je al eens gebruik gemaakt van assessments tijdens je selectieprocedure, maar volgde ook hieruit geen geschikte kandidaat? Er bestaat een grote kans dat het dan ging om een assessment dat geen volledig beeld geeft van iemands competenties. Vaak zijn deze methodes namelijk gericht op het aangeleerde gedrag van een kandidaat. Aangeboren gedrag, of natuurlijk talent zoals wij het noemen, wordt volledig buiten beschouwing gelaten. Tijdens het selectieassessment in Zwolle werken wij met de Keyscan, een professioneel ontwikkelde tool die zich richt op zowel het aangeleerde als het aangeboren gedrag van een persoon. Op deze manier maken we inzichtelijk welk gedrag een kandidaat onder druk kan vertonen, hoe hij of zij past binnen een team en welk
doorgroeipotentieel de kandidaat bezit. Zo ben je dus voorbereid op elke toekomstige situatie.

Assessment model natuurlijke talenten en valkuilen. Dit beeld geeft weer hoe de talenten in kaart worden gebracht in het beste selectieassessment. Dit kleuren model geeft weer wat de kleuren in het ontwikkelassessment weergeven.

Werkwijze selectieassessment Zwolle.

Als je gebruik maakt van het selectieassessment in Zwolle, ben je ervan verzekerd dat een kandidaat ook in de toekomst succesvol blijft functioneren. Wij gaan te werk door eerst samen met de HR-afdeling de selectiecriteria voor de functieomschrijving vast te stellen. Vervolgens vult de kandidaat de Keyscan online in, waarna we in een persoonlijk selectiegesprek zijn of haar kwaliteiten en aandachtspunten in relatie tot de functie bespreken. Op basis hiervan stellen we een rapport op met een samenvatting van het gesprek, de resultaten van de scan en een advies over de aanstelling van de kandidaat. Als de kandidaat daadwerkelijk wordt aangenomen, geven we ook concrete handvatten mee om de medewerker aan te sturen. Met ons selectieassessment in Zwolle en omgeving staat er dus een solide basis om de persoonlijke ontwikkeling van je medewerker in gang te zetten én te houden.

keyminds academy waarin gewerkt wordt aan samenwerken en inzicht krijgen in talenten en valkuilen van medewerkers.