Ga naar de inhoud

Selectieassessment

Mensen duurzaam verbinden aan jouw organisatie of team begint bij een goede selectieprocedure. Je hoopt een match te vinden voor langere tijd, maar soms kan die verwachting toch niet worden waargemaakt. Hoe voorkom je dat je investeert in iemand die uiteindelijk niet past?

Een nieuwe medewerker aannemen: het is een hele uitdaging op zich. Zelfs na uitgebreide sollicitatiegesprekken, assessments, rollenspellen en capaciteitentesten kan het gebeuren dat je een ongeschikte kandidaat aanneemt. Hoe kant dat?

De kans is groot dat dit niet aan jouw inzet ligt, maar aan de methodes/assessments die een incompleet beeld geven van iemands competenties. Deze methodes zijn namelijk alleen gericht op aangeleerd gedrag en laten natuurlijke gedrag volledig buiten beschouwing. Dat terwijl in iemands aangeboren talenten juist hun kracht schuilt! Ons selectieassessment, de Keyscan, houdt rekening met zowel de ontwikkelde als de natuurlijke gedragingen van een kandidaat. Hierdoor maakt de Keyscan inzichtelijk welk gedrag de kandidaat onder druk kan gaan vertonen, hoe hij of zij past binnen een team en welk doorgroeipotentieel de kandidaat nog bezit. Een unieke, wetenschappelijke methode!

De Keyscan uitleg. Om teamdynamiek te verbeteren.

Duurzame aanstelling

De Keyscan laat zien welke gevolgen het gedrag van een potentiële werknemer met zich meebrengen. Ontwikkeld gedrag dat niet bij de natuurlijke aanleg hoort, kan uiteindelijk namelijk schadelijk zijn voor de resultaten van jouw team of bedrijf. Dat komt doordat deze kwetsbare kwaliteiten vervormen of verdwijnen als iemand stress ervaart. Dat terwijl natuurlijke kwaliteiten juist consistent blijven onder druk. Door met ons selectieassessment alleen te selecteren op gedrag dat daadwerkelijk bij iemands natuurlijke aanleg past, verzekeren wij dat een kandidaat ook in de toekomst succesvol blijft functioneren.

Groei naar de toekomst

Naast het ontwikkelde gedrag van de kandidaat, brengt de Keyscan ook niet-waarneembaar gedrag in kaart. Hiermee bedoelen we iemands natuurlijke gedrag dat (nog) niet is ontwikkeld, maar waar wel potentie in schuilt. rnrnDoor deze kwaliteiten mee te nemen in het selectieassessment, wordt duidelijk welke talenten een kandidaat wel en niet bezit. Als de kandidaat geschikt is en wordt aangenomen, weet je ook meteen hoe hij of zij zich in de toekomst kan gaan ontwikkelen binnen de functie en organisatie.

Wil jij zélf met de Keyscan aan de slag binnen jouw organisatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis.

 

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies.

Werkwijze

Hoe we werken

Inventarisatie – Aan de hand van de functieomschrijving(en) stellen we samen met de opdrachtgever de selectiecriteria vast. Deze zijn het uitgangspunt bij de start van de selectieprocedure.

Online Keyscan – Aan de hand van de functieomschrijving(en) stellen we samen met de opdrachtgever de selectiecriteria vast. Deze zijn het uitgangspunt bij de start van de selectieprocedure.

Persoonlijk selectiegesprek – Aan de hand van de functieomschrijving(en) stellen we samen met de opdrachtgever de selectiecriteria vast. Deze zijn het uitgangspunt bij de start van de selectieprocedure.

Samenstellen van het selectierapport – Aan de hand van de functieomschrijving(en) stellen we samen met de opdrachtgever de selectiecriteria vast. Deze zijn het uitgangspunt bij de start van de selectieprocedure.

Feedback aan leidinggevende of hiring manager – Aan de hand van de functieomschrijving(en) stellen we samen met de opdrachtgever de selectiecriteria vast. Deze zijn het uitgangspunt bij de start van de selectieprocedure.

Deze bedrijven gingen je voor