Ga naar de inhoud

Teamontwikkeling training

Persoonlijke ontwikkeling staat bij veel organisaties steeds hoger in het vaandel. Medewerkers willen blijven leren, doorgroeien en doen waar zij goed in zijn. Door een persoonlijke groei door te maken, leveren medewerkers ook betere resultaten op de werkvloer. Maar wat als iedereen in jouw team wel op de goede plek zit, maar er toch in de communicatie of samenwerking problemen ontstaan? Dan is het goed om gezamenlijk een teamontwikkeling training te volgen.

Waarom teamontwikkeling?

Ontstaan er in jouw team samenwerkingsproblemen of is er geregeld sprake van miscommunicatie? Een teamontwikkeling training kan de oplossing zijn. Bij Keyminds werken we met de Keyscan: een ontwikkelingstool die niet alleen het ontwikkelde en bewuste gedrag van medewerkers in kaart brengt, maar ook het onbewuste en onontwikkelde gedrag. Hierdoor vormt zich een duidelijk beeld van iemands talenten, kwaliteiten, ontwikkelpunten en valkuilen.

 

De resultaten van dit ontwikkelassessment dienen als basis voor onze training. In deze training voor teamontwikkeling  worden de profielen van alle teamleden over elkaar gelegd en wordt bekeken waar jullie als team in uitblinken en welke competenties minder representatief zijn. Jullie leren hoe jullie het beste met elkaar om kunnen gaan en krijgen begrip voor elkaars gedrag. Ook weten jullie na de teamontwikkeling training precies hoe jullie elkaars krachten in kunnen zetten ten behoeve van de hele organisatie. Een win-win(-win)-situatie, dus!

Team ontwikkeling past de medewerker in jouw team.

Meer assessments

De Keyscan staat centraal in alle assessments die Keyminds organisaties aanbiedt. Het ontwikkelassessment wordt met name gebruikt in bestaande teams om de individuele ontwikkeling van medewerkers te bevorderen. Vervolgens kunnen deze individuele resultaten tijdens een sessie voor teamontwikkeling over elkaar heen gelegd worden, waardoor we inzichtelijk maken wat de krachten en valkuilen zijn in jullie team opbouw en teamdynamiek. Het wordt duidelijk welke talenten aanwezig zijn en welke talenten er missen om teamdoelstellingen te bereiken.

 

De Keyscan kan ook worden ingezet als selectieassessment. Tijdens een voorgesprek met de werkgever, leidinggevende of hiring manager, brengt Keyminds in kaart welke talenten en welk gedrag vereist zijn voor de toekomstige werknemer. Onze consultants nemen vervolgens de Keyscan af bij de kandidaat. Vanuit de resultaten van de Keyscan schetsen wij een helder en duidelijk beeld van de talenten, persoonlijkheid en potentie van de kandidaat en stellen wij vast of de kandidaat voldoet aan de vooraf vastgestelde vereisten. Het komt natuurlijk ook voor dat een medewerker nog potentie bezit wat hij nog niet vervuld, vastloopt op het werk, of moet groeien in een bepaalde rol. Daarom wordt de Keyscan ook regelmatig gebruikt tijdens business coaching en leiderschapsontwikkeling.

Ons team neemt verschillende soorten assessments af, draagt bij aan teamontwikkeling en leiderschap.

Op zoek naar een training voor teamontwikkeling? 

Heeft ook jouw team baat bij een teamontwikkeling training van Keyminds? Of wil je de teamdynamiek binnen het team verbeteren? Neem dan contact op met een van onze assessors. Wij helpen jou en jouw organisatie graag om de spanningen en miscommunicatie binnen jouw team terug te dringen en samen weer zo efficiënt en gezond mogelijk aan het werk te gaan.

Team ontwikkeling past de medewerker in jouw team.