Ga naar de inhoud
Keyminds

Verbetering van teamdynamiek en teamperformance

Hoe sterke teams jouw organisatie écht impact kunnen laten maken

Talloze onderzoeken hebben al aangetoond: goede communicatie en samenwerking binnen een team kan het verschil maken tussen ‘gewoon je ding doen’ en een topprestatie met elkaar neerzetten.  Een sterk team dat goed op elkaar is afgestemd kan bergen verzetten. Individuele talenten komen tot bloei en teamleden stimuleren elkaar om het beste van zichzelf te geven.

 

Het tegenovergestelde is ook waar: in zwakke teams blijven talenten verborgen, wordt energie verspild aan conflict en vertraging, en in sommige gevallen werken teamleden elkaar zelfs (onbedoeld) tegen. De wil is er, maar de winst wordt niet behaald. Frustrerend!

 

Keyminds ondersteunt teams die duurzame stappen willen zetten om hun teamdynamiek te verbeteren en de teamperformance te vergroten. Keyminds heeft bij honderden organisaties positieve veranderingen in teamdynamiek gerealiseerd, wat heeft geleid tot betere samenwerking en meer succes.

Hoe transformeer je jouw team in een high-performing team?

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan een optimale teamdynamiek en teamperformance. Krachtig leiderschap, effectieve communicatie, onderling vertrouwen, gedeelde verantwoordelijkheid en vastberadenheid om doelen te bereiken zijn daar slechts enkelen van.

 

Een belangrijk aspect wat vaak over het hoofd wordt gezien, is hoe de diversiteit aan talenten effectief gemanaged kan worden en hoe teamleden, ondanks verschillen, positieve relaties met elkaar kunnen onderhouden. Elkaar opzoeken in plaats van verder van elkaar afkomen. Het is van cruciaal belang om te begrijpen dat deze positieve kwaliteiten niet vanzelf ontstaan. De juiste begeleiding kan ervoor zorgen dat jouw individuele toppers ook samen echt een superteam worden.

Verbetering van teamdynamiek en teamperformance

Inzicht in elkaars talent: de inzet van de Keyscan

Wij geloven dat een team pas echt excelleert als elk teamlid weet wat zijn/haar unieke talenten zijn.

Onze trajecten beginnen daarom met de Keyscan. De Keyscan is een assessment dat veel verder gaat dan een traditionele persoonlijkheidstest. Door visuele en cognitieve vragen te combineren, onthult de Keyscan snel en eenvoudig een persoonlijk, spot-on en diepgaand talentprofiel voor elk teamlid. Zo wordt duidelijk welke teamrollen goed bij het teamlid passen, welke rollen minder aansluiten, en wat mogelijke aandachtspunten zijn in interactie met anderen.

Assessment model natuurlijke talenten en valkuilen. Dit beeld geeft weer hoe de talenten in kaart worden gebracht in het beste selectieassessment. Dit kleuren model geeft weer wat de kleuren in het ontwikkelassessment weergeven.

Teamdynamiek helder

De teamdynamiek wordt eenvoudig inzichtelijk door individuele resultaten te combineren tot een uniek teamprofiel. Hierdoor kunnen vragen zoals “Zijn alle benodigde talenten binnen ons team aanwezig?”, “Welke onbenutte talenten zijn er?” en “Waarom lopen we als team steeds vast?” gemakkelijk worden beantwoord. De teamcultuur wordt via de Keyscan tastbaar. De route naar groei en ieders verantwoordelijkheid daarin inzichtelijk.