Ga naar de inhoud
Selecteer de beste kandidaten op basis van authentiek talent

Goed personeel is moeilijk te vinden

Maar met de Keyscan ontdek je snel het echte inzetbare talent binnen of buiten jouw organisatie. Dat is meer dan je denkt!

Goed personeel is moeilijk te vinden

Het vinden en aannemen van het juiste personeel: het is een hele uitdaging want goed personeel is moeilijk te vinden. Misschien heb je het wel eens meegemaakt: je denkt dat je de juiste kandidaat hebt gevonden, maar achteraf blijkt dat hij/zij niet helemaal past binnen jouw organisatie. Je hebt dus een hele selectieprocedure doorlopen zonder resultaat, verspilde tijd! Keyminds heeft daarom de Keyscan ontwikkeld, dé tool waarmee je ontdekt wie jouw kandidaten zijn en welke competenties ze bezitten. Je ontdekt hiermee snel onbenut talent binnen jouw organisatie, of brengt helder in kaar welke kwaliteiten een kandidaat echt bezit. Je selecteert hiermee efficiënt en betrouwbaar de allerbeste kandidaten voor jouw functies die jouw organisatie op duurzame wijze verder brengen.

Team ontwikkeling past de medewerker in jouw team.

Waarom is goed personeel zo moeilijk te vinden?

Er hebben zich meerdere sollicitanten aangemeld voor jouw vacature. Je doet je uiterste best in het selectieproces en bent ervan overtuigd dat deze kandidaat perfect is voor de functie. Toch blijkt achteraf dat de door jou gekozen kandidaat minder goed bij jouw organisatie past. Goed personeel is moeilijk te vinden. Hoe kan het dat ondanks de tijd en moeite die je in het proces hebt gestoken, het je niet gelukt is om de geschikte kandidaat te kiezen?

Uitvoering van een selectieassessment of ontwikkelassessment in Amsterdam

3 redenen waarom je de geschikte kandidaat niet vindt; en hoe je dit oplost. 

  1. Je gebruikt één sollicitatiegesprek als meting
    De kans is groot dat je met één gesprek geen compleet beeld van een kandidaat hebt gekregen. Daarnaast kan een kandidaat zich tijdens het eerste gesprek beter voor doen over bepaalde capaciteiten. Doordat je de persoon nog niet echt kent, is het lastig om in te schatten of hij/zij de waarheid spreekt over bepaalde onderwerpen. Door meerdere gesprekken te voeren, heb je meer tijd om de diepte in te gaan over belangrijke onderwerpen. Hierdoor ontstaat er een beter beeld van de kandidaat. Je zal nog wel goed moeten kunnen onderscheiden of een kandidaat zijn/haar kwaliteiten aan het overdrijven is en of hij/zij de waarheid spreekt.
  2.  Je gebruikt geen intelligentietest
    Wil je weten of een kandidaat de waarheid heeft gesproken tijdens de gesprekken? Dan kan een assessment, ook wel een intelligentietest, van toevoegde waarde zijn. Een intelligentietest is een goede manier om erachter te komen of een kandidaat geschikt is voor een functie. Hierdoor krijg je meer informatie over het denk- en werkniveau van de kandidaat. Daarnaast kom je erachter of het karakter dat uit de test is gekomen, overeenkomt met de gesprekken die je hebt gevoerd. Zonder het gebruik van een geschiktheidstest is het lastig om te achterhalen of de kandidaat de waarheid heeft gesproken tijdens de gesprekken. Hierdoor beschik je wellicht niet over de juiste informatie.
  3. Je gebruikt niet de juiste tools
    Het kan zijn dat je wel een assessment gebruikt naast de gesprekken die je voert, maar dat deze niet optimaal werkt. Hierdoor kan het gebeuren dat je alsnog niet over de juiste informatie van een kandidaat beschikt. Bij veel testen wordt geen rekening gehouden met iemands natuurlijke aanleg en alleen met het aangeleerde gedrag van een persoon. Op basis van de incomplete of niet correcte informatie is de kans groter dat je een verkeerde keuze maakt in het selectieproces. Bij Keyminds werken we met de Keyscan. De Keyscan brengt niet alleen in kaart wie een persoon is, maar ook wat een persoon kan worden. Hiermee heb je een helder en volledig beeld van een kandidaat, waardoor je een juiste keuze kunt maken tijdens het aannemen van een nieuwe medewerker.

 

 

Blije werknemers door een talenten assessment

Probleem: goed personeel is moeilijk te vinden

Tijdens een eerste sollicitatiegesprek kan een kandidaat je een goed gevoel geven omdat er een klik is. Het betekent dan helaas niet direct dat hij/zij past binnen de organisatie en de functie. Met de Keyscan krijg je een eerlijke indruk van een kandidaat, zodat je een goede keuze kan maken tijdens het kiezen van een nieuwe medewerker.

De oplossing: de Keyscan

Er wordt bij de Keyscan zowel gekeken naar iemands ontwikkelde gedrag als het natuurlijke gedrag. Ontwikkeld gedrag wordt ook wel aangeleerd gedrag genoemd. Dit zijn competenties die iemand heeft ontwikkeld door gebeurtenissen in het leven. Ontwikkeld gedrag dat niet bij de natuurlijk aanleg hoort, kan in stressvolle situaties vervormen of verdwijnen. Terwijl competenties die behoren tot natuurlijk gedrag juist consistent blijven onder druk. Je krijgt met de Keyscan dus een goed beeld van hoe de kandidaat zich zal gedragen in situaties onder druk en hoe hij/zij past binnen het team.

 

 

 

Het beste selectieassessment door inzicht in authentieke talenten en aangeleerd gedrag. Een krachtig assessment door persoonlijkheid in kaart te brengen.

Oplossing: de Keyscan

De Keyscan bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel gaat over het onbewuste, hierin maakt de kandidaat automatische en associatieve keuzes. Door deze vragen krijg je inzicht in de competenties waar de kandidaat onbewust goed in is, ook wel de verborgen talenten. Het tweede deel van de Keyscan bestaat uit vragen die vanuit het rationele bewustzijn beantwoord worden. Dit onderdeel geeft inzicht in het ontwikkelde gedrag van de kandidaat. Nadat de kandidaat de Keyscan heeft uitgevoerd, krijgt hij/zij een persoonlijke terugkoppeling met de kwaliteiten en aandachtspunten in relatie tot de functie. Een van onze consultants documenteert de resultaten van de test in een uitgebreid verslag. Het verslag wordt afgesloten met een concreet advies over het in dienst nemen van de kandidaat. Met toestemming van de kandidaat worden de resultaten van de meting gedeeld met jouw organisatie. Is er een match? Dan geven we ook concrete handvaten voor het aansturen van de medewerker. Zo kun je een langdurige relatie aangaan met je nieuwe medewerker en weet je zeker dat hij/zij ook in de toekomst succesvol blijft functioneren.

Nieuwsgierig hoe onze klanten de Keyscan ervaren? Bekijk dan onze cases!

het uitvoeren van een selectieassessment of ontwikkelassessment om de beste kandidaat te vinden