Ga naar de inhoud
Waarom een Selectieassessment Inzetten?

Top 5 Redenen

In de huidige arbeidsmarkt van veel vraag en weinig aanbod, is het voor organisaties essentieel om tóch kritisch te blijven tijdens het aanstellen van nieuwe medewerkers. Een selectieassessment kan hierbij de sleutel tot succes zijn. Waarom zou je een selectieassessment inzetten? Wat is de waarde van een selectieassessment en hoe maakt het jouw aannameproces succesvoller? Hier zijn de beste redenen voor de inzet van een selectieassessment:

 

  • De beste match: Een selectieassessment gaat verder dan alleen het CV en de motivatiebrief. Het evalueert daadwerkelijke competenties, vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken, waardoor je een betrouwbaar beeld krijgt van een kandidaat.

 

  • Verminder verkeerde aanstellingen: Het verkeerd inschatten van een kandidaat kan op de lange termijn erg kostbaar zijn. Je investeert veel tijd én geld in de begeleiding, training en opstartperiode van een medewerker, maar haalt hier niet het gewenste resultaat uit. Ook kan een verkeerde match veel impact hebben op de sfeer binnen een team. Met een selectieassessment minimaliseer je het risico op een foute aanname.

 

  • Objectief en Transparant: Een selectieassessment van Keyminds biedt een gestandaardiseerde en objectieve methode om kandidaten te beoordelen. Dit zorgt voor meer eerlijkheid en objectiviteit in het selectieproces. Zo zorg je ervoor dat je niet de ‘leukste kandidaat’, maar de beste kandidaat selecteert!

 

  • Bespaar tijd en geld: Door de inzet van een selectieassessment kun je efficiënter kandidaten filteren. Je ziet direct helder wat je van een kandidaat kunt verwachten. Geen lange procedures en vermoeiende gespreksrondes meer dus. Daar maak je sollicitanten ook blij mee!

 

  • Behoud een goede bedrijfscultuur: Een verkeerde aanstelling kan serieuze consequenties hebben voor de bedrijfscultuur. Als je vooraf weet welk gedrag je kunt verwachten, óók als de kandidaat onder druk staat, kun je objectief bekijken of je dit op lange termijn past binnen de opgebouwde cultuur in je organisatie.

 

  • Verhoog medewerkerstevredenheid en behoud talent: door de juiste mensen voor de juiste functies te kiezen, bevorder je een positieve werkomgeving. Medewerkers die goed passen bij hun rol en organisatiecultuur zijn vaker tevreden en blijven langer bij het bedrijf. Kortom, het inzetten van een selectieassessment is niet alleen een slimme keuze voor het selectieproces, maar draagt ook bij aan de algehele groei én stabiliteit van je organisatie.
Keyscan evaluatie met Esther

Waarom een selectieassessment bij Keyminds?

De Keyscan onderscheidt zich van andere selectieassessments door gebruik te maken van cognitieve én visuele vragen. Hierdoor is de Keyscan een stuk minder beïnvloedbaar voor kandidaten dan een conventionele persoonlijkheidstest. Erg belangrijk als jij daadwerkelijk wil weten wat voor vlees je in de kuip hebt!

 

Daarnaast maken wij binnen ons selectieassessment onderscheid tussen natuurlijk en kwetsbare kwaliteiten. Hierdoor weet je zeker of een kandidaat ook op lange termijn succesvol kan blijven binnen een functie.

 

Daarnaast halen de visuele vragen de natuurlijke talenten van een individu naar boven, ook als deze nog niet ontwikkeld zijn! Zo krijg je dus niet alleen een beeld van jouw werknemer nu, maar ook van jouw werknemer van morgen.

Assessment model natuurlijke talenten en valkuilen. Dit beeld geeft weer hoe de talenten in kaart worden gebracht in het beste selectieassessment. Dit kleuren model geeft weer wat de kleuren in het ontwikkelassessment weergeven.