Ga naar de inhoud

Keyscan Selectieassessment : Selecteer het beste talent voor jouw organisatie 

In het hedendaagse HR landschap van het werven en selecteren van talent speelt het selectie assessment een cruciale rol. Wereldwijd zetten de beste organisaties assessments in om de juiste kandidaten te vinden en hun geschiktheid te beoordelen voor een specifieke functie. Maar waarom is een goed selectieassessment zo waardevol, en wat maakt de Keyscan een uniek en betrouwbaar instrument en het beste selectieassessment om kandidaten te beoordelen?

Wat is een Selectieassessment?

Een selectieassessment is een gestandaardiseerd en gestructureerd proces waarbij potentiële werknemers of kandidaten worden beoordeeld op hun geschiktheid voor een specifieke functie. Hoewel een CV of persoonlijk gesprek een waardevol startpunt biedt in een selectieprocedure, wil een hiring manager of ondernemer uiteindelijk vaststellen of een kandidaat daadwerkelijk bij het bedrijf past en of deze op de langere termijn het gewenste gedrag op de werkvloer vertoont om organisatiedoelen te realiseren. Met een assessment van Keyminds brengen we persoonlijkheid in kaart en geven we een werkgever of hiring manager inzicht in toekomstig gedrag.

 

In tegenstelling tot veel traditionele assessments, die zich vaak alleen richten op aangeleerd en ontwikkeld gedrag, gaat de Keyscan verder door te onderzoeken of deze competenties wel echt authentiek zijn en welke onbenutte talenten er nog schuilgaan in een individu. Dit maakt de Keyscan het beste selectieassessment. Door visuele en cognitieve vragen te combineren, weet de Keyscan binnen 15 minuten op objectieve en onderbouwde wijze eenvoudig natuurlijk talent van aangeleerd gedrag te onderscheiden. Zo wordt niet alleen duidelijk wie iemand is, maar ook wie iemand nog kan worden.

 

Een goed selectieassessment bevat een persoonlijkheidsmeting waardoor je zicht krijgt op sterke kanten en valkuilen van iemands persoonlijkheid. De Keyscan brengt dit helder, snel en betrouwbaar in kaart. We kunnen onze Keyscan persoonlijkheidsmeting verder uitbreiden met een cognitieve capaciteiten test, zodat we zowel talent als cognitieve capaciteiten gedetailleerd in kaart brengen.

Uitvoering van een selectieassessment of ontwikkelassessment in Amsterdam

Professioneel selectieassessment

Bij het gebruik van persoonlijkheidstests, vooral in een professionele context, is het belangrijk dat ze worden afgenomen en geïnterpreteerd door gekwalificeerde professionals. Dit zorgt ervoor dat de resultaten op een ethische en correcte manier worden gebruikt. U kunt erop vertrouwen dat onze ervaren Keyscan assessoren uitgebreid zijn getraind en gecertificeerd zijn om met dit psychometrisch instrument te mogen werken.

 

Met de inzichten van het Keyscan selectieassessment kan een werkgever beter en objectiever bepalen in hoeverre iemand in het team past of toevoegt, wat de verwachte stijl is van leidinggeven of managementstijl is. Stuk voor stuk zijn dit belangrijke indicatoren voor het al dan niet matchen bij een bepaalde functie of organisatie. Keyminds helpt jou graag.

Ons team neemt verschillende soorten assessments af, draagt bij aan teamontwikkeling en leiderschap.

Wat zijn de voordelen van de inzet van het beste selectieassessment?

 

  • Objectiviteit: Door het gebruik een selectieassessment worden kandidaten op een objectieve manier beoordeeld. Niet alle kandidaten zijn sterk zijn tijdens sollicitatiegesprekken – ze kunnen zenuwachtig zijn of moeite hebben met interviews. Een assessment neemt de afhankelijkheid van interviews weg.
  • Voorspellende waarde: Studies tonen aan dat een goed uitgevoerd assessment een van de beste voorspellers is van toekomstige werkprestaties. Het Keyscan selectie assessment geeft een betrouwbaar, realistisch en gefundeerd beeld over talent en toekomstige prestaties.
  • Tijdsbesparing: Door het selectieproces te stroomlijnen, kunnen HR-teams sneller en efficiënter de juiste kandidaten identificeren.
  • Behoud van talent: Door de juiste mensen voor de juiste functies te selecteren, kunt u de werknemerstevredenheid verhogen en talent behouden.

 

Het Keyscan selectieassessment biedt veel meer dan een traditionele persoonlijkheidstest: het onthult en activeert het ware potentieel van nieuwe medewerkers. Het brengt spot-on in kaart wat iemands ware talenten zijn en maar het geeft ook inzicht in mogelijke toekomstige valkuilen. Door de kracht en uitvoering van ons unieke selectie assessment wordt praktisch en concreet welk gedrag een toekomstige werkgever of hiring manager kan verwachten.

Team ontwikkeling past de medewerker in jouw team.