Ga naar de inhoud

Wat is teamontwikkeling?

De vraag ‘Wat is teamontwikkeling?’ is vrij bondig te beantwoorden. Dit is namelijk het proces waarin een team binnen een organisatie een groei doormaakt. De teamleden leggen gezamenlijk de focus op verbetering van het functioneren. Als gevolg daarvan heeft de gehele organisatie er baat bij. Belangrijker dan weten wat teamontwikkeling is, is hoe je het bewerkstelligt. Dat is waar wij je bij Keyminds graag mee ondersteunen. Zo laat je niet alleen je teamleden als individu groeien, maar ook het team en de organisatie als geheel.

keyminds academy waarin gewerkt wordt aan samenwerken en inzicht krijgen in talenten en valkuilen van medewerkers.

Wat is belangrijk bij teamontwikkeling?

Wat bij teamontwikkeling van groot belang is, is een goede samenwerking. Dit draagt bij aan het gezamenlijke succes van je team. Het is echter goed om je ervan bewust te worden dat er bij een samenwerking onbewuste gedragspatronen zijn die een rol spelen. Bij Keyminds brengen we daarom niet alleen het bewuste, maar ook het onbewuste gedrag in kaart. Zo ontstaat er een goed
beeld van de dynamiek van je team en wordt duidelijk hoe het team zich kan ontwikkelen. Dit komt uiteindelijk de hele organisatie ten goede.

Ons team neemt verschillende soorten assessments af, draagt bij aan teamontwikkeling en leiderschap.

De Keyscan

Wat een centraal deel van teamontwikkeling is bij Keyminds, is de Keyscan. Dit assessment nemen we af bij alle teamleden. We zien hiermee per persoon wat hun natuurlijke aanleg en wat hun ontwikkelde gedrag is, maar ook welke talenten iemand in huis heeft en welk gedrag eigenlijk niet bij iemand past. De Keyscan is dus een mooi startpunt voor de teamontwikkeling. We doorlopen de volgende werkwijze:

1. Keyscan invullen: Dit gebeurt online en duurt maximaal een kwartier.
2. Persoonlijk ontwikkelgesprek: We plaatsen de resultaten van de scan in de juiste context tijdens een gesprek.
3. Ontwikkelrapportage: Op basis van het gesprek stellen we een ontwikkelrapportage samen met een advies voor de persoonlijke ontwikkeling van elke medewerker.
4. Nabespreken met leidinggevende (optioneel): Indien gewenst bespreken we de resultaten van alle teamleden met jou als leidinggevende. De teamleden moeten hier wel toestemming voor geven.

Assessment model natuurlijke talenten en valkuilen. Dit beeld geeft weer hoe de talenten in kaart worden gebracht in het beste selectieassessment. Dit kleuren model geeft weer wat de kleuren in het ontwikkelassessment weergeven.