Ga naar de inhoud
Wat houdt jouw medewerker gemotiveerd?

Motiveer je medewerkers door te bouwen op hun talent!

Je salaris, je collega’s en je werkzaamheden zijn vaak de drie pijlers van geluk op de werkvloer. Als bedrijf heb je in principe invloed op al deze drie factoren. Toch blijkt in de praktijk dat een juiste combinatie van die pijlers niet altijd genoeg is om je werknemers te blijven motiveren. Volgens ons kan dat liggen aan het verschil tussen de natuurlijke talenten en kwetsbare kwaliteiten van je werknemers. Keyminds vertelt jou graag meer over hoe je medewerkers kunt motiveren.

Natuurlijke talenten vs Kwetsbare kwaliteiten

Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten. Wanneer iemand ergens goed in is, is de kans groot dat hij gemotiveerd zijn werk uitvoert. Diegene vindt het immers tof om te zien dat hij of zij resultaat boekt. Hier is sprake van een goed benutte natuurlijke kwaliteit. Soms wordt er van een werknemer geëist dat hij iets goed kan, terwijl dat van nature niet zo is. In dat geval probeert de
werknemer zich te motiveren de betreffende kwaliteit te ontwikkelen, net zo lang tot deze op hetzelfde niveau is, als zijn natuurlijke kwaliteiten. Dit kost hem meer energie. Hier is sprake van een kwetsbare kwaliteit.  Het grote verschil tussen een natuurlijke en kwetsbare kwaliteit, is het gedrag onder stress. De kwetsbare kwaliteit die je hebt ontwikkeld, stort vaak ineen wanneer je stress ervaart. Dat is zonde van het potentieel en zal de werknemer niet motiveren. Daarom is het ook zo belangrijk dat helder wordt, wat de natuurlijke en wat de kwetsbare kwaliteiten zijn. Bij Keyminds bieden wij verschillende diensten aan om jou als leidinggevende verder te helpen.

het uitvoeren van een selectieassessment of ontwikkelassessment om de beste kandidaat te vinden

Kort Voorbeeld

Lisa vindt het leuk om klanten te spreken, maar vindt het tegelijkertijd ook een beetje spannend. Ze werkt bij bedrijf X in de sales. Ze doet haar werk prima, maar af en toe stuit ze op lastige, chagrijnige klanten. In gesprekken met dit soort klanten, klapt Lisa van de spanning helemaal dicht, waardoor ze faalt de klant binnen te halen. Lisa’s motivatie als werknemer daalt en haar werkgever ontdekt deze kwetsbare kwaliteit. Haar functie binnen het bedrijf wordt penibel.

Het ontwikkelassessment van Keyminds zorgt ervoor dat je werknemers op de juiste plek terecht komen. Door de Keyscan in te vullen en aan de hand daarvan een persoonlijk ontwikkelgesprek te voeren met een van onze HR-consultants, komen we achter de natuurlijke en aangeleerde kwaliteiten van je werknemer(s). Zo bleek Lisa een ster te zijn in het onderhouden van klantrelaties
en zit ze nu volledig op haar plek en helpt ze ook andere werknemers te motiveren

Het beste selectieassessment door inzicht in authentieke talenten en aangeleerd gedrag. Een krachtig assessment door persoonlijkheid in kaart te brengen.

Hulp bij het motiveren van je werknemers?

Keyminds probeert het beste uit je bedrijf en je werknemers naar boven te halen. Daar hoort ook het motiveren van je werknemers bij. Benieuwd hoe we elkaar kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op of vraag hieronder direct een Keyscan aan.

Team ontwikkeling past de medewerker in jouw team.