Ga naar de inhoud
Lekker Fris

Claudine van Kooten: Keyminds leiderschapscoaching als ontbrekende puzzelstukje

Voor wie: Lekker Fris logo
Wat:
Coaching

In deze case nemen we je mee in het verhaal van Claudine van Kooten, die na de afname van de Keyscan een Business Coach-traject inging met een van onze business coaches. In de loop van haar carrière had Claudine al vele trainingen en coach-sessies gevolgd, maar altijd had ze het gevoel nog één puzzelstukje niet te kunnen plaatsen. De resultaten van de Keyscan – en met name de coaching door Willem – hebben haar niet alleen bewust gemaakt van haar patronen, maar ook juist van het ‘waarom’ achter haar gedrag. Nu kan ze dit gedrag herkennen en ombuigen. En zo viel ook dat laatste puzzelstukje op z’n plek.

Compleet plaatje

Vijfeneenhalf jaar geleden startte Claudine als Business Director bij Lekker Fris. Dat was ook het moment dat Lekker Fris gelanceerd werd als het non-alcoholische zusje van moederbedrijf A Brand New Day, een Nederlandse sterkedrankenorganisatie. Met haar jarenlange ervaring in de drankenwereld kreeg Claudine al vanaf de start veel vrijheid van de eigenaren om Lekker Fris in te richten zoals zij voor ogen had. Meteen was duidelijk dat het bedrijf om mensen moest draaien: om de merkeigenaren, de klanten en natuurlijk de consument, maar vooral ook om de collega’s. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling, goede arbeidsvoorwaarden en een fijne sfeer. Dus na vanaf de start van Lekker Fris vooral veel aan de opbouw, het team en het bedrijf te hebben gewerkt, voelde Claudine dat ze ook weer aan zichzelf wilde werken. Precies op dat moment kwam ze in aanraking met Keyminds. Claudine: “Ik wilde dat iemand mij een spiegel kon voorhouden en heel concreet tips en tools kon aanreiken en ging me net verdiepen in business coaching, toen Keyminds op mijn pad kwam. Ik was vooral erg nieuwsgierig naar de Keyscan en hoe deze zou verschillen van de familieopstellingen, effectiviteitstrainingen en kleurenassessments die ik al bij eerdere werkgevers heb gedaan. Ik (her)ken al zo’n 90% over mezelf, maar kon nooit echt de vinger leggen op die laatste 10%. Door de diepgang van de Keyscan en de business coaching heb ik nu echt een compleet plaatje van mezelf wat ik kan inzetten om mijn leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Daarnaast is een heel belangrijk aspect aan de Keyscan dat je enerzijds inzicht krijgt in je natuurlijke kwaliteiten en talenten en anderzijds in de competenties die je hebt ontwikkeld, maar die eigenlijk niet bij je natuurlijke aanleg passen. Eindelijk begreep ik waarom ik in bepaalde situaties vastloop.

De cirkel is rond

Na de afname van de Keyscan besloot Claudine door te gaan met het Business Coach-traject. Dit traject bestaat uit vijf gesprekken met een business coach van Keyminds die aan de leervraag en persoonlijkheid van de coachee wordt gekoppeld. In Claudines geval was Willem de beste match: “Ik ben zelf heel mensgericht en Willem meer taakgericht. Dat kan een slechte combinatie zijn, maar ik wilde juist op de taak gecoacht worden. Daardoor stond ik ook erg open voor zijn manier van coaching en feedback geven. Dat heeft me zowel op zakelijk vlak als op persoonlijk vlak veel gebracht. Nu kan ik bepaald gedrag van mezelf plaatsen en herkennen, en daardoor ook aanpassen. Zo kom ik steeds dichter bij mijn doel om het beste in mezelf als leider naar boven te brengen. Hoewel we het traject nog niet helemaal hebben afgerond, heb ik al tegen Willem gezegd dat wat mij betreft de cirkel eigenlijk al rond is. Hij heeft me ontzettend geholpen.”

Fan van de scan

“De reden dat ik fan ben van de Keyscan, is het inzicht dat talenten en valkuilen naast elkaar kunnen bestaan. Andere assessments en coaches focussen zich vaak op datgene waar je nog niet goed in bent en hoe je dat kunt verbeteren. Keyminds heeft juist de overtuiging dat je nóg beter kunt worden in hetgeen waar je al goed in bent,” aldus Claudine. “Ik denk dan ook dat het Business Coach-traject bij Keyminds niet alleen zinvol is voor bijvoorbeeld een algemeen directeur, maar ook juist voor hele managementteams. Zo ontdek je waar welke krachten binnen een organisatie liggen, hoe de rollen in het team het beste kunnen worden verdeeld en wat ieders leiderschapskwaliteiten zijn.” En met die mooie afsluitende woorden kunnen wij het natuurlijk alleen maar eens zijn!

Wil jij ook ontdekken waar jouw talenten en valkuilen liggen? Wil je nog meer uit jouw leiderschapskwaliteiten halen? Daar helpen onze business coaches je bij. Neem contact met ons op of bel 038-4556269. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jou en jouw organisatie!