Ga naar de inhoud
Icare JGZ

Organisatiebrede inzet van de Keyscan voor zelfsturende teams

Voor wie:
Wat:
Teamontwikkeling
Coaching
Leiderschap

Ben jij overtuigd van je eigen kracht? Weten wat je waard bent en wat je kunt als organisatie is een mooie, zelfs onmisbare eigenschap, maar het kan ook zorgen voor blinde vlekken binnen jouw bedrijf. Daarom is het als leidinggevende noodzakelijk om goed van buiten naar binnen te blijven kijken en de balans binnen jouw team te waarborgen. Dat is precies de reden dat het MT van Icare Jeugdgezondheidszorg (JGZ) bij Keyminds aanklopte. Doen we het daadwerkelijk zo goed als wij denken? Hebben we alle competenties binnen het MT die we nodig hebben om succesvol te blijven in de toekomst? En hoe krijgen we inzicht in de talenten van al onze medewerkers? Deze vragen kan Icare JGZ inmiddels beantwoorden dankzij het gebruik van de Keyscan.

Icare JGZ

Icare JGZ biedt preventieve gezondheidszorg aan kinderen en hun ouders van 0 tot 4 jaar. Daarmee ondersteunen zij ouders in het maken van keuzes ten aanzien van het gezond en veilig opgroeien van hun kinderen. Om haar expertise zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, maakt Icare JGZ gebruik van zelforganiserende teams waarbij zij de talenten van medewerkers zo goed mogelijk wil inzetten. Dat is waar de Keyscan goed van pas komt. Inmiddels werken Keyminds en Icare JGZ al drie jaar samen, hebben 60 van de ruim 180 medewerkers (waaronder de leden van het MT) de Keyscan afgenomen en zijn twee medewerkers opgeleid tot Keyscan Assessor. Zo heeft Icare JGZ een tool beschikbaar waar collega’s gebruik van kunnen maken om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Leren en mogen leren

De belangrijkste reden voor Icare JGZ om met de Keyscan te werken, is wel het ontdekken waar de talenten binnen de organisatie liggen. “Het mooiste van de Keyscan ten opzichte van andere assessments is het inzicht in natuurlijk talent, waarvan je je eerder misschien niet eens bewust was. Medewerkers doen al snel de aanname dat ze alles moeten kunnen, maar door de Keyscan ontdekken ze waar hun natuurlijke talenten liggen en welke kwaliteiten gewoon wat minder goed bij hen passen – en waar ze dus ook minder energie van krijgen. Dat past heel erg bij onze visie en werkwijze,” legt Chantèl, rayonmanager en een van de Keyscan Assessors bij Icare JGZ, uit. “‘Leren en mogen leren’ – dat is een van onze kernwaardes. Medewerkers geven zelf ook aan hoe fijn ze het vinden dat ze dit [de Keyscan afnemen, red.] mogen doen. Ze voelen het echt als een cadeautje om stappen te mogen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.”

Werken vanuit visie

Sinds de drie jaar dat Chantèl met de Keyscan werkt, merkt ze ook al verschil binnen de organisatie: “Het is nog relatief kort, maar ik zie wel dat we medewerkers hiermee iets in handen geven waardoor zij zelf de regie kunnen voeren.” Dankzij de inzet van talentontwikkeling middels de Keyscan wordt er nu meer vanuit de visie van de organisatie gewerkt. Medewerkers kunnen door de persoonlijke inzichten meer energie uit hun werk halen, tonen lef en vragen ook zelf naar verdieping en coaching. Daarnaast is het doel dat ook het werkplezier hierdoor wordt vergroot. Medewerkers van Icare JGZ waarderen de inzet van en mogelijkheid tot de Keyscan en gebruiken de inzichten om hun eigen talenten nog beter te gaan benutten. Een prachtig voorlopig resultaat waar we bij Keyminds erg trots op zijn!

Geïnspireerd?

Wil jij de Keyscan ook inzetten voor de talentontwikkeling van jouw medewerkers? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden of kijk voor meer informatie op onze pagina’s over de ontwikkel- en selectieassessments. We helpen ook jou graag om het talent in jouw organisatie optimaal te benutten en een duurzame relatie met jouw medewerkers op te bouwen!